Aspat Koyu

Tekne Kiralama

Ülkemizde herkesin bildiği o güzel Çökertme Türküsünde adı geçen, Bodrum’un mucizevi Koyu, Aspat Koyudur. Aynı zamanda Evliya Çelebi’nin Seyahatname eserinde de Aspat Koyundan güzel sözler ile uzun uzun bahsedilmiştir. Seyahatnamede Aspat Koyunu okuyanlar, henüz görmeden dahil Aspat Koyuna hayran kalmışlardır. Denizi tertemiz ve oldukça berraktır, plajının güzelliği ise dillere destandır. Aspat Koyu genel özellikleri ve doğal güzelliği ile gören herkesin gönlünü ele geçirmektedir. Aspat Koyuna gidip de memnun kalmayan, yüzü gülmeyen tek bir kişiye bile rastlamadık. Birinci dereceden sit alanı olma özelliğini koruyan Aspat Koyu sizlere tropikal bir iklim havasında, mükemmel bir gün yaşatacak. Aspat Koyunda çekeceğiniz birbirinden güzel fotoğrafları ise tarif etmek yetmez. Bodrum gezilecek yerler listesinde başlarda yer alması gereken Aspat Koyuna adım attığınızda, her köşesini fotoğraflayıp bir anı bırakmak isteyeceksiniz kendinize.

Aspat Koyu içerisinde yalnızca bir tane işletme bulunuyor. Koy girişleri de ücretli olduğu için koy çok fazla kalabalık olmuyor. Sessiz sakin, huzurlu ve keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız Aspat Koyu sizler için en iyi önerimiz. 

Aspat Koyu Denizi Nasıldır?

Birinci dereceden sit alanı olduğu için Aspat Koyunun denizi adeta havuz gibi. Mavinin binbir tonuna rastlayabileceğiniz denizin suyu biraz serin diyebiliriz. Aspat Koyunun havuzu andıran masmavi denizinde gün boyu yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Yüzerken size eşsiz manzarası eşlik ediyor ve bu yemyeşil doğada tam anlamıyla meditasyon yapıyorsunuz. 

Deniz seviyesi çok yavaş bir şekilde, kademe kademe derinleşiyor. Kısacası Aspat Koyunu tercih ederseniz, yüzme bilmeseniz dahil deniz keyfini dibine kadar çıkarabilirsiniz. Deniz seviyesinin kademe kademe derinleşmesinden ötürü Aspat Koyu çocukların yüzebilmesi için de uygun bir denize sahiptir. 

Aspat Koyu Plajı
Aspat Koyu Plajı

Aspat Koyu Plajı Nasıldır?

Bodrum’da birçok plaj gibi Aspat Koyunun plajı da ücretli fakat oldukça makul bir ücret ödeniyor.Plajı ve deniz tabanı elbette kumlu. Plaj kumunun düzenli temizlendiği için de temiz olduğunu söyleyebiliriz. Plajda şezlonglara uzanıp, kitabınızı manzaraya karşı okumanın verdiği hazzı uzun süre unutamayacaksınız. Aspat Koyu plajına serpilmiş palmiye ağaçlarının hafif hafif esintisi ise adeta görsel bir şölen niteliğindedir.

Aspat Koyu Nerededir?

Aspat Koyu, Bodrum’un popüler kısımlarından birisi olan Akyarlar’da yer alıyor. Hepimiz biliyoruz ki Bodrum hem ülkemizin hem de dünyanın, en bilinen ve popüler olan tatil beldelerinden birisidir. Her sene Bodrum’a hem yurt içinden hem yurt dışından milyonlarca turist geliyor. Bodrum Akyarlarda yer alan Aspat Koyu ziyaretçilerine yeşil ağaçları, ormanları, masmavi denizi, uçsuz bucaksız dağları ve tarihi ile doğa ile iç içe huzurlu bir tatil imkanı sağlıyor.

Aspat Koyuna Nasıl Gidilir?

Aspat Koyuna isterseniz kendi aracınızla, isterseniz toplu taşıma araçlarını kullanarak rahatlıkla gidebilirsiniz. Aracınız ile gitmek için Karaincir tarafından ilerleyip tabelaları izlerseniz kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bodrum ilçe merkezinden Turgutreis tabelalarını izleyerek kendinizi Aspat Koyunda bulacaksınız. 

Toplu taşıma araçları ile gitmek isterseniz Aspat Koyuna giden birçok araç olduğunu söyleme istiyoruz. Bodrum otogarından kalkan minibüslere binerek olaylıkla Aspat Koyuna ulaşabiliyorsunuz.

Aspat Koyunda Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Tüm doğasını günümüze kadar korumuş olan Aspat Koyunda yapabileceğiniz en güzel aktivite elbette koyun huzurlu havasında dinlenmenin keyfini çıkartmaktır. Aspat Koyunda bir tane işletme olduğunu söylemiştik. Bu işletmede manzaraya karşı yemek yiyebilir, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 

Aspat Koyunu işleten işletmenin gerçekten güzel bir çimenlik alanı bulunuyor. Bu çimenlik alanda bulunan şezlonglardan birisini seçip yeşilliğin tadına varabilirsiniz. Ayrıca çimenlik alanın hemen yakınında Resim ve Heykel Sempozyumu adı altında bir açık hava sergisi bulunuyor. Bu sergide sergilenen birbirinden güzel ve incelemeye değer olan resim ve heykelleri gözleyebilirsiniz.

Su sporlarını seviyorsanız;  kano kiralayabilir veya sörf yapabilirsiniz. Ayrıca eğer ki yürüyüş yapmadan güzel bir gün geçiremem diyenlerdenseniz, Aspat Koyu yürüyüş yapmak için çok keyifli bir konumdur.

Elbette Aspat Koyu’nda tekne rahatlığında doyasıya yüzmek, Bodrum’un mükemmel denizinin sefasını sürmek de bu listeye eklenmelidir. Aspat Koyu’nda tekne kiralama imkanı olanlara da bu eşsiz aktiviteyi öneriyoruz.

Bodrum Aspat Koyu
Bodrum Aspat Koyu

Son olarak yapabileceğiniz bir diğer aktivitede Aspat Dağına tırmanarak güzel bir deneyim elde etmenizi öneriyorum. Aspat Dağının tepesinde, Aspat Kalesi bulunuyor. Dağa tırmanırken tarihi kalıntıları görecek ve adeta Bodrum tarihinde kaybolacaksınız. Eğer tarih, trekking seviyorsanız yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden birisi de Aspat Dağına tırmanmaktır. Aspat Dağının eşsiz manzarasını anılarınızda canlandırabilmek için ise, kameralarınızı şimdiden hazırlamanızı öneriyoruz.

Aspat Koyunun Bodrum Merkeze Olan Uzaklığı Kaç Kilometredir?

Aspat Koyu Bodrum merkeze bir hayli yakındır. Bodrum merkezden Aspat Koyuna olan mesafe 6 kilometre gibi kısa bir mesafedir. Trafikten dolayı 6 kilometrelik bu mesafeyi 15 dakika gibi bir sürede gidebilirsiniz. Eğer yürümek isterseniz bu mesafeyi yürümekte aynı süreyi alacaktır.

Aspat Koyuna Yakın Olan Plajlar Nerelerdir?

Akyarlar ve Karaincir Halk Plajı Aspat Koyuna oldukça yakın bir mesafededir.

Tekne ve Yat Kiralama

İlginizi Çekebilir

Deniz Tutması Nedir? Ne İyi Gelir?

Gemi seyahatleri, tarih boyunca insanların farklı kıtalar arasında bağlantı...

Özel Günlerde Yat ve Tekne Kiralarken Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalıdır? 

Özel günlerde yat veya tekne kiralayarak unutulmaz anlar yaşamak,...

Gulet Nedir Özellikleri Nelerdir?

Ege ve Akdeniz'in turkuaz sularında gezinti yapmak, gizli koylara...

Amatör Denizci Belgesi Nedir?  Nasıl Alınır? 

Deniz pek çok bir tutkudur. İnsanlar denizlere duyduğu tutkuyu...

Denizcilikte Vira Ne Demek? Ne Anlama Gelmekte?

Denizcilik tüm dünyayı keşfetmeyi sağlayan, uçsuz bucaksız denizin keyfini...
Tekne ve Yat Kiralama