Bardakçı Koyu

Tekne Kiralama

Bodrum merkezde konaklıyorsanız ve eğer diğer koylara gidebilecek bir aracınız yoksa sizin için olabilecek en güzel tercihlerden birisi Bardakçı Koyu’dur. Bardakçı Koyu’nda gün boyu denize girebilir, deniz keyfini çıkarırken aynı zamanda da eğlenebilirsiniz. Bardakçı Koyu Gümbet gibi Bodrum’un en yoğun gece hayatına sahip olan semtlerinden birisine denizden çıktığınız an ulaşabilirsiniz. Bardakçı Koyu Bodrum merkez ve Gümbet arasındadır. Koy çok büyük ve geniş değildir. Bodrum merkeze yürüme mesafesinde olan bu koy, hem eğlenceyi hem rahatlığı aynı anda arayan Bodrum turistleri için oldukça idealdir. Bardakçı Koyu, Zeki Müren Koyu olarak da anılmaktadır. Bunun sebebi ise Zeki Müren’in bu koyda sık sık denize girmesidir. Bodrum Kalesinin manzarasını izleyebileceğiniz bu huzur verici koyda , masmavi ve bol manzaralı, eğlencesi bol bir tatil geçirebilirsiniz.

Bardakçı Koyu Denizi Nasıldır?

Bardakçı Koyunun denizi sakin ve dalgasız oluyor bu sebeple yüzme bilmeyen turistler ve çocuklar bu koyda güvenle denize girebilirler. Deniz suyu ise Bardakçı Koyunda genellikle ılık oluyor, sabah saatlerinde bile su genellikle sizi üşütmüyor. Yani özellikle yaz aylarında Bardakçı Koyunda istediğiniz saatte denize girebilirsiniz. 

Yazları turistler tarafından çok ziyaret edilen bu koy oldukça kalabalık oluyor. Bu sebeple zaman zaman su bulanık olabiliyor fakat en kalabalık olduğu zamanlarda dahil Bardakçı Koyu oldukça temiz bir denize sahip. Masmavi denizi, Bodrum Kalesini gören manzarası ve uçsuz bucaksız gökyüzü ile Bardakçı Koyunda hayallerinizdeki tatili yapabilirsiniz.

Bardakçı Koyunun Plajı Nasıldır?

Bardakçı Koyunun plajı oldukça temiz ve bakımlıdır. Aynı zamanda plaj kumu ince taneli ve yumuşacıktır. Eğer Bardakçı Koyunun plajında gününüzü geçirecekseniz yalın ayak bile yürüyebilirsiniz çünkü yumuşacık ve halıyı andıran kumları sizleri asla rahatsız etmemektedir.

Bardakçı Koyu Plajı
Bardakçı Koyu Plajı

Bardakçı Koyunda halk plajı olmadığına değinmek isteriz. Bardakçı Koyu çevresinde birçok butik otel ve lüks otel bulunuyor. Bu sebeple Bardakçı Koyunun çevresinde bulunan bu oteller koy plajını kendileri işletmektedir. Bardakçı Koyunun oteller tarafından bölünen plajında denize girmek isterseniz bu otellerin kullanım ücretini ödeyerek şezlong, şemsiye, duş, tuvalet gibi olanaklardan rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Bardakçı Koyunun plajını oteller işlettiği için, bu işletmelerin restoran imkanı da bulunuyor. Bu sebeple Bardakçı Koyunda zaman geçirirken, otellerin sağladığı restoran imkanından yararlanabilir ve istediğiniz her vakitte yiyecek, içecek siparişi verebilirsiniz. Ayrıca tercihlerinizin sınırı olmayacak. Ne yemek ve ne içmek istiyorsanız bu işletmelerden sipariş verebilirsiniz.

Bodrum ve Gümbet gibi gece hayatının oldukça canlı ve neşeli olduğu yerlere bu denli yakın olan Bardakçı Koyu, hem deniz keyfi çıkarıp hem de tatilinde eğlence arayanlar için oldukça ideal bir koy. Bardakçı Koyuna gelipte canı sıkılan henüz hiç görmedik. Bardakçı Koyu küçük sahil şeridinde bulunan fakat sizlere her imkanı sağlayan plajları ve sakin,ılık denizi ile sizlere güzel bir gün geçirme imkanı sunmaktadır.

Bardakçı Koyu Nerededir?

Bardakçı Koyu, Bodrum merkez ile Gümbet arasındaki ufak bir koydur. Bodrum merkeze 1 kilometreden az bir mesafededir. Eğer Bodrum merkezde konaklıyorsanız bu koya 10,15 dakika içerisinde yürüyerek ulaşabilirsiniz. Bodrum Değirmenlerine varmadan sol tarafınızda kalacak olan Bardakçı Koyu , gözlerinize oldukça sevimli gelecek ve burada zaman geçirmek isteyeceksiniz.

Bardakçı Koyuna Nasıl Gidilir?

Bardakçı Koyuna isterseniz kendi arabanız ile, isterseniz tekne ve yat turları ya da tekne kiralama ile, isterseniz otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak rahatlıkla gidebilirsiniz. Öncelikle kendi aracınız ile gitmenizi pek önermiyoruz çünkü turistlerin ilgi odağı olan bu koy genellikle çok kalabalık olduğu için park yeri bulmak oldukça zor oluyor.

Gelen ziyaretçilerin keyifli zamanlar geçirerek döndükleri bu koya yürüyerek gelmenizde olağandır. Bodrum merkezde konaklıyorsanız yürüyerek 10,15 dakika gibi çok kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Eğer sizlerin de tercihi hem eğlenip hem deniz keyfini çıkarmaksa, Bardakçı Koyunu tercih edebilirsiniz.

Bardakçı Koyu’nda Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Bodrum’da eğlencenin bitişiğinde olan Bardakçı Koyunda, hareketli, eğlence dolu unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz çünkü Bardakçı Koyunda yapılabilecek aktivite imkanı oldukça fazladır. Bardakçı Koyunda yapabileceğiniz birçok aktivite ile sayısız anı biriktirebileceksiniz. 

Öncelikle Bardakçı Koyunda yapabileceğiniz en iyi aktivite elbette denizin keyfini uzun uzun çıkarmaktır. Bunun dışında koydaki plajların hepsi otellere sahip bu sebeple otellerin düzenlediği birçok plaj aktivitesi oluyor ve bunlara katılabiliyorsunuz. Dart yarışmaları, jimnastik ve mini club gibi otellerin kendi işlettiği plajlar için sundukları imkanlardan faydalanabiliyorsunuz.

Bardakçı Koyu’nda yapılacak aktiviteler bununla sınırlı kalmamaktadır. Jet-ski, banana gibi birçok su sporunun tadını Bardakçı Koyu’nda çıkarabilirsiniz. Şezlongda güneşlenirken tavla, satranç gibi oyunları oynamayı seviyorsanız, Bardakçı Koyu’nda böyle bir imkanınız da var. Denize karşı eşsiz manzaranın tadını çıkarırken aynı zamanda arkadaşlarınız veya ailenizle tavlanın da keyfini çıkarabileceksiniz.

Bardakçı Koyu’na kadar gelmişken yapabileceğiniz bir diğer aktivite elbette Bodrum Yel Değirmenlerini görmeye gitmektir. Bu tarihi yel değirmenlerini görmeden giderseniz oldukça üzüleceğine eminiz. Tarihi Yel Değirmenleri, Bardakçı’nın tepesinde bulunuyor. Tepeye çıkarak, Yel Değirmenlerine karşı fotoğraf çekinebilir ve tarihin tadını çıkarabilirsiniz. Tepedeki eşsiz manzaranın video kaydını almayı unutmamanızı da öneriyoruz.

Bardakçı Koyu’nda yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise, barlar sokağında gecenin tadını çıkarabilmektir. Gümbet’in dillere destan Barlar Sokağı, Bardakçı Koyu’na oldukça yakın. 10 dakika sürecek kısa bir yürüyüş ile, eğlencenin tadı damağınızda kalacaktır.

Tekne ve Yat Kiralama

İlginizi Çekebilir

Deniz Tutması Nedir? Ne İyi Gelir?

Gemi seyahatleri, tarih boyunca insanların farklı kıtalar arasında bağlantı...

Özel Günlerde Yat ve Tekne Kiralarken Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalıdır? 

Özel günlerde yat veya tekne kiralayarak unutulmaz anlar yaşamak,...

Gulet Nedir Özellikleri Nelerdir?

Ege ve Akdeniz'in turkuaz sularında gezinti yapmak, gizli koylara...

Amatör Denizci Belgesi Nedir?  Nasıl Alınır? 

Deniz pek çok bir tutkudur. İnsanlar denizlere duyduğu tutkuyu...

Denizcilikte Vira Ne Demek? Ne Anlama Gelmekte?

Denizcilik tüm dünyayı keşfetmeyi sağlayan, uçsuz bucaksız denizin keyfini...
Tekne ve Yat Kiralama