Bitez Plajı

0
1052
Bitez Plajı
Bitez Plajı
Tekne Kiralama

Bitez Plajı, Bodrum’un en sevilen beldelerinden birisi olan Bitez’de bulunmaktadır. Hepimizin bildiği Çökertme Türküsünde adı geçen efsanevi yerdir Bitez. Çökertme Türküsünde Bitez Yalısı diye geçer. Bodrum’da sahil şeritlerine eskiden yalı denildiği bilinmektedir ve hala yalı diyenler de vardır. Bu türkünün sonucunda Bitez Plajının olduğu caddeye de Çökertme Caddesi ismi verilmiştir. Bodrum’un en sevilen yerlerinden birisinde bulunan Bitez Plajı, Bodrum’un güneyinde bulunur. Bitez Plajının denizi sakin ve dalgasızdır, sahil tabanı ise ince kumlardan oluşmaktadır. 

Kent merkezine en yakın olan plajlardan birisi de Bitez Plajıdır. Bu sebeple hem yurt içinden hem yurt dışından gelen turistler tarafından oldukça gözde olan bir plajdır.Halk plajı olan Bitez Plajı aynı zamanda da mavi bayraklı bir plajdır. İnce kumlu temiz sahili ve dalgasız, sığ denizi ile öncelikle çocuk sahibi ailelerin ve yüzme bilmeyen turistlerin ilk seçenekleri arasında yer almaktadır.

Bitez Plajının sahili boyunca onlarca işletme bulunmaktadır ve bu işletmelerin şemsiye ve şezlonglarını kullanabilmektesiniz. Sahil kenarına dizilen turunç ağaçlarından gelen koku ise gidenleri adeta büyülemektedir. Bitez Plajında huzurlu bir deniz günü geçirebilirsiniz ve eğer acıkırsanız veya canınız soğuk birkaç içecek içmek isterse bunları elde etmek çok kolaydır. Çünkü sahil kenarına dizilen işletmeler yedi yirmidört hizmetinizdedir.

Bitez Plajı Denizi Nasıldır?

Öncelikle Bitez Plajının mavi bayraklı bir plaj olduğunu söylemek istiyorum. Bitez Plajının aldığı mavi bayrağın hakkını da fazlasıyla verdiğini söylemeden geçmek istemiyorum. Bitez Plajında, Ege Denizinin en sakin ve neşeli halinin keyfini çıkaracağınıza emin olabilirsiniz. Bitez Plajının denizi tertemiz ve maviliği ile adeta göz alıcıdır. Bitez Plajının bir diğer özelliği ise kuzey rüzgarlarından etkilenmemesidir. Kuzey rüzgarlarından etkilenmediği için de Bitez Plajının denizi dalgasız ve fazlasıyla durgundur. Deniz suyu ise ılıktır ve üşütmeyecek derecededir. Yüzme bilmeyen herkes Bitez Plajında rahatlıkla yüzebilirler aynı zamanda eğer çocuk sahibiyseniz, çocuğunuzu Bitez Plajının eşsiz sahillerine bırakabilirsiniz. Denizin bir anda derinleşmediğini söyleyebiliriz. Ne kadar ilerlerseniz deniz ona göre derinleşmektedir çünkü deniz tabanında çukur vs. bulunmaz.

Bitez Plajı Denizi
Bitez Plajı Denizi

Bitez Plajı Sahili Nasıldır?

Bitez Plajının sahili ince kumlarla kaplıdır ve temizliği ile dillere destandır.Plaj yer yer işletmelere aittir fakat Bitez Plajı , Bitez Halk Plajı olarakta geçer. Özetle plajda şezlong, şemsiye vb. ücretsizdir. Plajın arka tarafları turunç ağaçları ile kaplıdır. Ayrıca plaj temizliğinden ve doğallığından dolayı mavi bayrak ödülü alan bir plajdır.

Bitez Plajı Nerededir?

Bitez Plajı, Ege Bölgesinin güney tarafında yer almaktadır.Bitez Plajı,Bodrum’un mavi bayraklı plajları listesinde yer almaktadır. Bodrum yarımadasının güneyinde ve Bodrum ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıktadır. 

Bitez Plajına Nasıl Gidilir?

Bitez Plajına hem otobüsle hem kendi aracınızla gidebilirsiniz. Aracınız ile gitmek isterseniz Bodrum’a girdiğiniz anda görmeye başlayacağınız Bitez tabelalarını takip edebilirsiniz. Toplu taşıma ile gitmek isterseniz de Bodrum merkezden sürekli kalkan taşıtlara binebilirsiniz.

Bitez Halk Plajı
Bitez Halk Plajı

Bitez Plajında Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Bitez Plajında yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır hatta öyle ki bu plajda yapılabilecek aktiviteler saymakla bitmez.Plajın rahat şezlonglarına uzanıp kitabınızı okuyabilir, müziğinizi dinleyebilirsiniz. Sahil kenarına dizilmiş işletmelerden dilediğiniz yemeği sipariş ederek, plaj keyfinin eşliğinde yemeğinizi yiyebilir ve buz gibi içeceklerinizi içebilirsiniz. 

Bitez Plajı aynı zamanda Bodrum’un en uzun koyu olma özelliğine sahiptir. Sahil boyu da mis kokulu turunç ağaçlarıyla dolu olan bir yürüyüş yoluna sahiptir. Güneş gözlüğünüzü takın, spor ayakkabılarınızı giyin ve kulaklıklarınızdan en sevdiğiniz müziği açın. Çünkü Bitez Plajında yapacağınız diğer aktivite sahil boyunca yürüyüş yapmaktır.

Tüm bunlar dışında Bitez Plajında günübirlik tekne turlarına katılabilir ya da daha rahat bir tatil deneyimi için özel tekne kiralama seçeneğini göz önünde bulundurabilirsiniz. Bisiklet turu yapmayı seviyorsanız bisiklet kiralayabilirsiniz. Safari aşıkları için ise Jeep Safari, ATV Safari imkanları bulunuyor. Ayrıca plajda at safariye çıkabilir ve hatta dilerseniz deve turu bile yapabilirsiniz. 

Bitez Plajı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Bitez Plajı halk plajı olarak da geçmektedir. Bu sebeple Bitez Plajı tamamen tatilciler için ücretsizdir. Plajı işleten birçok işletme bulunmaktadır ve bu işletmeler şezlong ve şemsiyeden de para almamaktadır. Gözünüze en güzel gelen işletmeyi seçebilir ve işletmenin gün boyu yapacağı yiyecek ve içecek servisinden yararlanabilmektesiniz.

Bitez Plajı Ücretler-Fiyatlar
Bitez Plajı Ücretler-Fiyatlar

Bitez Plajına eylül ayında gidilir mi?

Bitez Plajına elbette Eylül ayında da gidilebilir hatta eylül ayında gitmek size eşsiz bir deneyim kazandırır. Eylül ayında Bodrum’un gereksiz kalabalığı dağılır ve sadece Bodrum’u gerçekten sevenler ve Bodrum’un tadını gerçekten çıkarmayı bilenler kalır. Bu kaliteli sakinlikte Bitez Plajı eylül ayında inanılmaz güzelliği ile sizlerin huzuruna huzur katacaktır.

Bitez Plajının Yakınlarında Bulunan Tarihi Yerler Nerelerdir?

Bitez Plajının yakınlarında tarihi bazı yerleri keşfetme imkanınız vardır. Halikarnas Mozolesi, Zeki Müren Müzesi ve Bodrum Kalesini gezebilirsiniz.

Bitez Halk Plajı
Bitez Halk Plajı

Bitez Plajında Cankurtaran Var mı?

Sezon başlar başlamaz plajda cankurtaran hizmeti de başlıyor. Bitez Plajında her gün 18:00’a kadar cankurtaran bulunmaktadır.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz