Deniz ve Kayalıkların Dansı: Delikli Koy

Tekne Kiralama

Delikli Koy huzur arayanların keşfetmek isteyeceği sessiz ve sakin bir tatil noktasıdır. Burası diğer plajlara göre daha sakin bir atmosfere sahiptir çünkü denizi serin ve plajı çakıl kaplıdır. Bu koyu özel kılan şey ise doğal kayalıkların deniz içinde oluşturduğu benzersiz oluşumlardır. Koyun adı ise söz konusu doğal oluşumlar sonucu meydana gelen kayaların oyuklarından gelir. Koy en çok bu kayalıkların içindeki oyuklardan denize girmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Eğer İzmir’de sessiz ve sakin bir tatil yeri arıyorsanız değerlendirebileceğiniz güzel yerler arasında bulunmaktadır. Çeşme Delikli Koy sahip olduğu güzellikleri ile güzel ve eğlenceli bir şekilde zaman geçirmenize yardımcı olabilir

Çeşme Delikli Koy Hakkında Genel Bilgiler

Alaçatı Delikli Koy diğer Çeşme plajlarına kıyasla, nispeten daha sakin bir atmosfere sahiptir. Denizi biraz daha serin olsa da temizlik konusunda diğer plajlarla aynı düzeydedir. Açıklarda yosunlu alanlar bulunsa da, bu doğal oluşumlar plajın temizliğini bozmaz, aksine denize yukarıdan bakarken görsel bir şölen sunar. Denizin dibinde ve sahil çakıl taşları ile kaplıdır, bu nedenle ziyaretçilerin deniz ayakkabılarına ihtiyaç duyabileceğini unutmamak önemlidir. Plaj bol miktarda rüzgâr almaktadır, ancak bu rüzgar genellikle çok şiddetli değildir. Zaman zaman rüzgârın etkisiyle deniz dalgalı olabilir.

İzmir Delikli koy bölgesinde denizin aniden derinleşmesi nedeniyle, yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler için uygun bir seçenek olmayabilir. Ayrıca plajın çakıl taşları ile kaplı olması ve kayalıklar üzerinden yürünerek ulaşılması, çocuklu aileler için tercih edilmemesinin başlıca nedenlerindendir. Ne var ki plajda yiyecek veya içecek satan bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz önerilir.

İzmir Delikli Koy Plajı Nasıldır?

İlk kez gidecekler için Delikli koy plajı nasıldır sorusu da büyük bir öneme sahiptir. Plajın bir kısmı taşlarla kaplıdır, diğer kısmı ise kumlu bir zemine sahiptir. Deniz yılın her dönemi boyunca serin olma eğilimindedir.

Ayrıca Deliklikoy’un araçla erişilen tepe noktasında sağ tarafta bulunan gizli bir koy vardır. Bu koy, genellikle uzun süreli kamp yapmayı tercih edenler için popülerdir. Bu koy biraz daha derin ve dalgalı olabilir, ancak kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için iyi bir seçenektir.

Delikli Koy Nerede? Yol Tarifi 

İlk kez buraya gelecek tatilciler için Delikli koy nerede bilinmesi gereken önemli bir konudur. Delikli Koy Ovacık Mahallesi Çeşme/İzmir’de yer almaktadır. Alaçatı Port’a gitmekle başlayarak, daha sonra yaklaşık 4 kilometrelik bir yolculukla Alkoçlar Exclusive Alaçatı’yı geçip, koya ulaşmak için gereken 500 metrelik patikayı takip etmelidir. Böylece Delikli Koy ulaşım da yapılabilir.

İzmir Merkez’den geliyorsanız, otobanın Alaçatı kavşağından çıkarak merkezden güneye doğru 15 dakikalık bir araç yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Eğer sapağı kaçırırsanız Çeşme Merkez’den çıkarak Ovacık rotasını takip ederek 20-25 dakika içinde varabilirsiniz. Toplu taşıma ile Alaçatı Deliklikoy’a ulaşım sağlanmamaktadır. Ancak Alaçatı merkezden taksi ile ulaşabilirsiniz. Delikli koy yol tarifi de böylece açıklanabilir.

Alaçatı Delikli Koy’a Nasıl Gidilir?

Delikli Koy’a ulaşmak için birkaç tepeyi aşmanız gerekecektir. Eğer özel bir aracınız yoksa, yolculuğunuzu Alaçatı Port’a kadar yapmalı ve ardından koya ulaşmak için yürüme veya otostop seçeneğini değerlendirmelisiniz. Alaçatı Port ile Delikli Koy arasındaki mesafe yaklaşık 3,6 kilometredir.

Port bölgesinden sahil istikametinde uzanan bir yol üzerinden Alkoçlar Exclusive Alaçatı’yi geçtikten sonra koyun girişini işaretleyen bir patikaya ulaşılır. Bu patika düşük süspansiyonlu araçların zarar görmesine neden olabilir, bu nedenle patikanın girişinde aracınızı park edip koya doğru yürüyüşe devam etmeniz gerekmektedir.

Alaçatı Delikli Koy Arası Kaç KM?

Alaçatı ile Delikli Koy arası yaklaşık olarak 10 km olup bu bakımdan Alaçatı’ya geldiğiniz zaman ulaşım oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Delikli Koy’a Tekne Turu ile Gidilir Mi?

Çeşme Delikli Koy’a ulaşmanın başka bir seçeneği de deniz yoluyla düzenlenen tekne turlarıdır. Koy çevresinde birçok tur firması faaliyet göstermekte olup bu firmaların düzenlediği tekne turlarıyla keyifli bir deniz yolculuğuna çıkabilirsiniz. Delikli Koy Tekne Turu denizin muhteşem manzarası eşliğinde unutulmaz bir deneyim sunmanın yanı sıra koyun doğal güzelliklerini yakından keşfetme fırsatı sunar.

Delikli Koy Kamp için Uygun Mudur?

Çeşme’deki önemli mola noktalarından biri olan Delikli Koy hem tekne turlarının hem de doğa yürüyüşlerinin ideal bir durak noktasıdır. Ayrıca gözlerden uzak bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için özel bir seçenek sunar. Delikli Koy Kamp Alanı için tam donanımlı olarak gelmeniz gerekmektedir. Denizin aniden derinleştiği bir alan olduğundan yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler dikkatli olmalıdır. Sahil kenarı ve üst kısmında kamp kurma imkânı bulunmaktadır.

Delikli Koy Ücretli Mi?

Koya giriş ücretsizdir ve temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis bulunmamaktadır. Dolayısıyla ziyaret öncesinde hazırlıklı gitmek önemlidir.

Tekne ve Yat Kiralama

İlginizi Çekebilir

Kleopatra Koyu: Antik İhtişamın Modern Güzelliği

Çeşme'nin en ünlü doğal güzelliklerinden biri olan Çeşme Kleopatra...
Tekne ve Yat Kiralama