Gümbet Plajı Rehberi

0
721
Gümbet Plajı
Gümbet Plajı
Tekne Kiralama

Herkesin bildiği gibi Bodrum, Türkiye’nin en önemli tatil merkezlerinden birisi olarak hem yurt içinden hem yurt dışından binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bodrum denilince akla gelen plajlardan birisi de elbette Gümbet Plajıdır. Gümbet Plajının son derece temiz ve berrak suyu gören herkesin beğenisini kazanmaktadır.

Gümbet Plajı, Bodrum merkeze oldukça yakın bir plajdır ve yaklaşık bir kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Gümbet Plajında kamp yapanlar da bulunmaktadır. Gümbet Plajı, Gümbet merkeze yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. Gümbet merkeze dileyenler yürüyerek, dileyenler bisiklet kiralayarak ve diyenler şehir içindeki ulaşım seçeneklerini kullanarak rahatlıkla ulaşabilmektedirler.

Gümbet bilindiği üzere , Bodrum’un hayran kalınan bembeyaz evleri ile çevrili bir beldedir ve Gümbet Plajının en güzel manzarası da bu geleneksel bembeyaz evlerdir. Gümbet Plajına yakın onlarca Gümbet oteli ve Gümbet restoranı bulunur. Bu plajda dilediğiniz kadar güneşlenebilir, sahilde kahvaltı yaparak akşama doğru müthiş Gümbet restoranlarında balık gibi deniz lezzetlerinin tadına bakabilir, hayatınıza kısa bir Ege Esintisi katabilirsiniz.

Bodrum’un en popüler tatil beldelerinden birisi olan Gümbet Plajı, kusursuz denizi, birçok plaj işletmesi, çeşit çeşit su sporları, her köşe başında karşınıza çıkacak olan tekne turları, dalış klübleri ve hem serbest hem tüplü dalış imkanı, kamp imkanları, hareketli yaşamı ve plaj kenarında yada merkezde sabah kadar hiç durmayan eğlence mekanları ile tatilin hakkını veren, gelen turistlerin memnuniyet ile geri döndüğü gözde bir plaj olmaya devam ediyor.

Gümbet Plajı Denizi Nasıldır?

Bodrum’da Gümbet Plajından her ne kadar daha güzel ve daha temiz, geniş ve ferah plajlar olsa da Gümbet Plajı popülerliğini kaybetmiyor ve sırasını hiç kimseye vermiyor. Gümbet Plajının denizi genellikle temiz, fakat giden ziyaretçilerin yine de teknelerden ve tekne atıklarından zaman zaman şikayeti oluyor. Bunun dışında oldukça temiz özellikle sabah saatlerinde Gümbet Plajı denizinde balıklarla yüzebiliyorsunuz. Deniz tabanı tamamıyla kumla kaplı ve çakıl taşları yok. Denizi durgun ve dalgasız. Böylelikle her insanın yüzebileceği bir biçimde. Sığ ve durgun olan bu plajda yüzme bilen ve bilmeyen herkes rahatlıkla yüzebiliyor.

Gümbet Plajı Denizi
Gümbet Plajı Denizi

Gümbet Plajı Sahili Nasıldır?

Denizi güzel olup sahili kötü olan tek bir yer gördünüz mü? Daha doğrusu Bodrum’da kötü bir plaj, beğenilmeyen bir sahil hiç gördünüz mü? Görmediğinizi biliyorum, en azından Bodrumda. Bodrum’un tüm plaj ve koyları gibi Gümbet Plajı da çok beğenilen ve çok sevilen plajlardandır. Plaj kumu yumuşacık ve ince kumdur. Ayrıca plajlar işletmeler tarafından işletildiği için oldukça temizdir. Gümbet sahillerinden bahsetmişken Gümbet Plajının, eğlenceli köpük partilerinden de bahsetmeden olmaz. Gece manzarası, gündüz sosyal etkinlikleri ile dolu olan bu plaj beklentilerinizin her birini karşılayacaktır.

Bodrum’a oldukça yakın olan Gümbet Plajı, geceleri sabahlara dek eğlendiğiniz ve sabah geç uyandığınız günler içinde konum olarak oldukça ideal bir plajdır.

Gümbet Plajı Nerededir?

Gümbet Plajı, Muğla ilinin Bodrum İlçesinde bulunan güzeller güzeli bir plajımızdır. Bodrum’un Gümbet beldesinde bulunur. Bodrum merkeze 3.2 kilometre uzaklıktadır. Çocuklara ve yüzme bilmeyenlere uygun olan mavi bayraklı bu plajın zemini kum olmakla beraber ulaşımı hem toplu taşıma ile hem de özel araçlarınız ile oldukça kolaydır. Aynı zamanda Gümbet, Bodrum İlçe Merkezine en yakın olan beldedir.

Gümbet Plajına Nasıl Gidilir?

Gümbet Bodrum ilçesine bağlı olan popüler bir tatil beldesidir. Bodrum merkezden yaklaşık 5 dakika gibi kısa bir sürede Gümbet Plajına ulaşabilmektesiniz. Gümbet Plajına gelebilmek için Bodrum merkeze kadar gelmeniz yeterlidir. Bodrum merkezden kalkan dolmuşlarla veya merkezden yürüyerek Gümbet Plajına rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Gümbet Plajı Nerededir
Gümbet Plajı Nerededir

Gümbet Plajında Hangi Aktiviteler Yapılabilir?

Gümbet Plajında yapabileceğiniz sınırsız aktivite bulunuyor. Sabahtan kalkıp kısa bir sahil yürüyüşü yaparak, sahil kenarındaki muazzam mekanlardan birisinde bol çeşitli ve bol manzaralı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Hemen ardından hala denize girmeye hazır değilseniz manzaraya karşı güzel bir kahve içebilir, kitabınızı okuyabilir, müziğinizi dinleyebilir veya etrafınızdaki insanlar ile sosyalleşebilirsiniz.

Deniz saatlerinizde paraşüt, jetski, banana gibi birçok su sporunu seçerek, deneyimleyebilirsiniz. Plajda yürüyüşe çıkabilir ve ruhunuzu dinleyebilirsiniz. Tüm bunlar dışında Gümbet Plajında günübirlik tekne turlarına katılabilirsiniz. Bisiklet turu yapmayı seviyorsanız bisiklet kiralayabilirsiniz. Safari aşıkları için ise Jeep Safari, ATV Safari imkanları bulunuyor.

Gümbet Plajında yedi yirmidört eğlence devam etmektedir. Gündüzleri de eğlenmeyi sevenlerdenseniz Gümbet Plajı tam da size göre çünkü Gümbet Plajında eğlence hiç duraklamıyor. Gündüzleri plajdaki köpük partilerine, DJ gösterilerine katılabilir ve eğlencenin sınırını zorlayabilirsiniz.

Gümbet Plajı Bodrum’a Kaç Kilometredir?

Gümbet Plajı , Bodrum’a 3.2 kilometre uzaklıktadır.

Gümbet Plajında Olanaklar Nelerdir?

Plajda duş,tuvalet, otopark, şezlong, soyunma kabini ve şemsiye gibi olanaklardan faydalanabilirsiniz.

Tekne kiralamak için Teknevia‘yı tercih edebilirsiniz.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz