Kaputaş Plajı: Mavi ve Yeşilin Buluştuğu Nokta

0
415
kaputaş plajı
Tekne Kiralama

Kaputaş Plajı göz kamaştırıcı deniz manzarası ile sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda dünyanın en muhteşem plajlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Büyüleyici turkuaz mavisi suyu ve altın sarısı kumuyla Kaputaş, gerçekten benzersiz bir plaj deneyimi sunmaktadır. Kaş’a gelen birçok ziyaretçi, Kaputaş’ı ilk kez gördüklerinde bu eşsiz güzelliğe hayran kalmakta ve her sezon tekrar Kaş’ı ve sunduğu birçok güzellikleri keşfetmek için geri dönmektedir.

Antalya Kaputaş Plajı Kaş ile Kalkan’ı birbirine bağlayan ana yol üzerinde konumlanmıştır. Kaş’a sadece 20 km uzaklıkta bulunurken, Kalkan ise Kaputaş’a 7 km uzaklıktadır.

Antalya Kaputaş Plajı Hakkında Genel Bilgiler

Kaputaş her yıl yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen el değmemiş doğal bir güzellik olarak bilinir. Bu eşsiz plajın özellikleri incelendiğinde bir kanyon ağzında bulunduğu, tertemiz turkuaz denizi ve birinci dereceden sit alanı olması sayesinde el değmemiş doğal güzelliği görülür. Denizin bu büyüleyici turkuaza dönüşümünde doğal su kaynaklarının deniz altında birleşmesi ve dağlardan gelen saf doğal suyun etkisi büyük rol oynamaktadır.

Plajın sahil yapısı kum ve çakıldan oluşur ve konumu itibariyle genellikle huzurlu ve serin bir atmosfere sahiptir. Yerli ve yabancı turistler için Kaş Kaputaş Plajı, el değmemiş doğanın ve göz kamaştırıcı deniz manzarasının tadını çıkarmak için mükemmel bir seçenektir.

Kaputaş Plajı Nerede? Yol Tarifi

Birçok kişi Kalkandan Kaputaj plajına nasıl gidilir ya da benzeri soruları sormaktadır. Kaputaş Plajı’na ulaşım oldukça pratik ve çeşitli seçenekler sunar. Eğer Kaş’tan Kaputaş’a gitmeyi planlıyorsanız, Kaş merkezinden kalkan dolmuşlara binerek Kolayca Kaputaş’a erişebilirsiniz. Aynı şekilde Kalkan yönüne giden tüm taşıtlar da Kaputaş’ı geçer, bu da alternatif bir seçenektir.

Kalkan yönünden gelmeyi tercih ederseniz, yine dolmuşlarla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kaş yönüne giden otobüsler de Kaputaş’a uğrar, bu nedenle seyahat planlarınızı bu bilgi doğrultusunda yapabilirsiniz. Böylece Kaş merkezden Kaputaş plajına nasıl gidilir de yanıtlanabilir.

Kaputaş’a en yakın havalimanı, yaklaşık 160 kilometre uzaklıktaki Dalaman Havalimanı’dır. Alternatif bir seçenek olarak ise 200 kilometre uzaklıktaki Antalya Havalimanı bulunmaktadır. Antalya’dan Kaputaş’a ulaşmak isterseniz, öncelikle havalimanından kalkan Kaş otobüslerine binmelidir. Havalimanı ile terminal arasında ulaşım için metro gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Tüm bunlar Kaş Kaputaş plajı ulaşım için tercih edilebilir.

kaputaş plajı deniz

Kaputaş Plajı Antalya Arası Kaç KM?

Kemer-Kumluca güzergahından Kaputaş Plajı’na olan mesafe yaklaşık 206 kilometredir ve bu yolculuk yaklaşık 3,5 saat sürmektedir.

Olimpos Kaputaş Plajı Arası Kaç KM?

Olympos ile Antalya Kaputaş Plajı arasındaki mesafe yaklaşık olarak 137 kilometredir ve bu yolculuk tahmini olarak 2 saat 18 dakika sürmektedir.

Kaş Merkezden Kaputaş Plajına Nasıl Gidilir?

Kaş merkezinde bulunan otogardan yaz aylarında her 20 dakikada bir hareket eden minibüslerle Kaputaş Plajı’na ulaşmak mümkündür. Aynı şekilde, Kaş merkezden araçla plaja ulaşmak yaklaşık 20-30 dakika sürmektedir.

Kalkandan Kaputaş Plajına Nasıl Gidilir?

Kalkan ile Kaş arasında düzenli olarak işletilen minibüs seferleri mevcuttur. Bu minibüsler, D400 karayolu üzerinde konumlanmış olan Kaputaş Plajı’na da durak yapmaktadır. Yukarıda anlattığımız Kaputaş Plajı yol tarifi de bu esnada kullanılabilir.

Kaş Kaputaş Plajı Ücretli Mi? Fiyat Bilgisi

Kaputaş Plajı ücretli mi? Plaj belediye tarafından yönetilmektedir ve plaja giriş ücretsizdir. Plajda bulunan şezlonglar ve şemsiyeler gibi hizmetlerden yararlanmak isterseniz, yine belediye işletmesi tarafından sunulan kiralama seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Kaputaş Plajı giriş ücreti genel anlamda bu şekilde yanıtlanabilir.

Kaputaş Plajı Ne Zaman Yapıldı?

Kaputaş Plajı ne zaman yapıldı tam olarak bilinmeyen bir konudur. Bu plaj kendisiyle aynı adı taşıyan ve sarp kayalıklarla çevrili etkileyici bir koyda bulunur ve plaja giriş ücretsizdir. Plaja yol kenarından başlayan ve 187 basamaktan oluşan merdivenlerle kolayca ulaşabilirsiniz.

Kaputaj Plajı Derinliği Ne Kadar?

Kaputaş Plajı nerede? Antalya’nın öne çıkan mavi bayraklı plajlarından biri olan Kaputaş, yaz tatili için yerli ve yabancı turistlerin Kaş’a en yakın tercih ettiği kum plajlardan biridir. Sabahın erken saatlerinde deniz ve plaj alanı genellikle sakin ve huzurludur. Kaputaş Plajı derinliği hızla derinleşir ve genellikle hafif dalgalıdır. Suyun kristal berraklığı, metrelerce derinliğe sahip cisimlerin dahi kolayca görülmesini sağlar.

Kaputaj Plajı Dalgalı Mı?

Kaputaş Plajı’nın denizi genellikle dalgalıdır ve bu dalgalardan kaynaklanan beyaz köpükler kumsalın üzerinde görsel bir şölen sunar. Siz ilerledikçe altın sarısı kum, beyaz köpükler ve turkuaz deniz manzarası sizi büyüler. Plajın sahili kum ve küçük çakıl taşlarıyla kaplıdır, bu da ayaklarınıza rahatsızlık vermez. Bu bakımdan Kaputaş plajı dalga konusuna dikkat etmelidir.

Kaputaş Plajı’nda Kamp Alanı Var Mı?

Kaputaş Plajı konaklama seçenekleri bakımından oldukça çeşitlilik sunar. Ayrıca Kaputaş Plajı kamp alanı yapma isteğinde olanlar tarafından da tercih edilmektedir. Kaputaş Plajı’nda kamp yapmanın izin verilip verilmediği zaman zaman değişebilir, bu nedenle güncel durumu kontrol etmek önemlidir. Plajı ziyaret ettiğinizde, günübirlik aktiviteler için çadır kurma seçeneği bulunmaktadır. Bu kapsamda Kaputaş plajı fiyat durumu da incelenmelidir.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz