Orak Adası Rehberi

0
734
Orak Adası
Orak Adası
Tekne Kiralama

Açık mavi, turkuaz ve lacivert gibi mavinin binbir tonunda ki denizi ile Orak Adası, gözlerinizi ayıramayacağınız bir tuval gibi. Orak Adasında göreceğiniz mavilikler kesinlikle gözlerinizi kamaştıracaklar. Bodrum’un dillere destan Orak Adası görenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Orak Adası, Bodrum’un mavi yolculuklarının en gözde güzergahlarından birisidir. Bu küçük ada her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor denizinde. Adı üstünde bir ada olduğu için de buraya yalnızca tekne ile gidebiliyorsunuz.

Dalış sevdalılarının da gözde merkezi olan Orak Odasının denizi masmavi. Öyle ki gidenler Orak Adasına , Bodrum’un Maldivleri diyorlar. Denizi pırıl pırıl ve akvaryum gibi bu sebeple denizin dibi cam gibi görünüyor.

Orak Adası gerçek anlamda el değmemiş bakir bir bölge ve ada 1. dereceden sit alanı olması sebebi ile herhangi bir otel bulunmuyor. Ada içerisinde yalnızca kişiye ait lüks bir yalı ve yalıya ait olan bir müştemilat bulunmaktadır. Eğer imara açık bir bölge olsaydı hepimiz biliyoruz ki şimdiye dek villa otel, butik otel veya Finlandiya tarzında bungalov evler yapılabilir ve yatılı bir tatil adası haline gelebilirdi. Fakat iyi ki imara açılmıyor diyoruz çünkü Orak Adası böyle doğallığı ve bakirliği ile oldukça güzel.

Orak Adasının en sevilen yanı ise adada bulunan zeytin ağaçlarıdır. Denizde yüzerken zeytin ağaçlarının buram buram kokusu burnunuza gelerek nefesinizi kesebilir. Suyu ise çok berrak bu sebeple dalış severlerin en sevdikleri yerlerden birisidir. Adanın etekleri zeytinliklerle dolu ve ada yerleşime tamamen kapalı. Ayrıca Orak Adasının bir güzel noktası da adada bulunan caretta carettalar. Eğer biraz şanslıysanız caretta carettalar ile beraber eşsiz berraklıktaki denizde yüzebilirsiniz.

Orak Adası Denizi
Orak Adası Denizi

Orak Adası Denizi Nasıldır?

Orak Adasının denizi adeta bir rüya gibi. Bir cennet olan ülkemizin en nadide parçalarından birisi olan Orak Adasının denizi de elbette kendisi gibi nadide bir parça . Adada yerleşim olmadığı için deniz hep tertemiz ve berrak. Adanın denizinde yüzmenin keyfini ise dünya üzerinde denk olarak verebilecek başka hiçbir şey bulunmuyor. Bu masmavi deniz ile yolunuzun kesiştiği an bu mucizevi görüntü karşısında kendinizden geçeceksiniz.

Orak Adası aynı zamanda denizinin güzelliği ve berraklığı sebebi ile dalış sevenlerin göz bebeğidir. Eğer Orak Adasına yolunuz düşerse tekne turunuzun da size sunduğu imkanlar dahilinde serbest dalış veya tüplü dalış deneyiminden faydalanabilir ve balıklarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Orak Adası Plajı
Orak Adası Plajı

Orak Adası Plajı Nasıldır?

Orak Adasında yerleşim olmaması sebebi ile herhangi bir plaj bulunmuyor ancak kayalıklardan ada içerisine çıkarak zeytin ağaçlarının arasında hoş ve huzurlu bir tura çıkabilir, çok fazla kişinin keşfetmediği bu adayı keşfedebilirsiniz.

Orak Adası Nerededir?

Orak Adası Muğla’nın Bodrum ilçesindedir. Kargıcak Bükünün tam karşısındadır. Bodrum’un en bakir yerlerinden birisi olan Orak Adası , Türkiye’nin en şahane yerlerinden birisidir. Uçsuz bucaksız maviliklerin tam ortasında bulunan bu kimsesiz ada, teknelerin, yelkenlilerin ve yatların yoğun ilgisine maruz kalmaktadır. Öyle ki geceleri adaya demir atan birçok yat görebilirsiniz.

Orak Adasına Nasıl Gidilir
Orak Adasına Nasıl Gidilir

Orak Adasına Nasıl Gidilir?

Orak Adası bir ada olduğu için buraya herhangi bir arabayla veya başka bir taşıt ile ne yazık ki ulaşılamıyor. Orak Adasına gidebileceğiniz tek taşıt tekneler ve yatlardır. Bodrum’un her neresinde konaklıyor olursanız olun, katılacağınız tekne turları muhakkak sizi Orak Adasına getirecektir. Bu eşsiz adada yüzmek ve adanın tadını çıkartmak gibisi yok.

Orak Adasında Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Orak Adasında açıkçası yapabileceğiniz çok fazla aktivite bulunmuyor ancak bu adada huzurun ve maviliğin tadına varacaksınız. Yalnızca tekne turları ile gidilebilen Orak Adasına geldiğinizde yapabileceğiniz en unutulmaz aktivite elbette bu eşsiz adanın turkuaz denizinde yüzmenin tadını çıkarmaktır. Ayrıca bu denizde dalış yapmanın keyfide bir başkadır. Çünkü deniz suyu öyle cam gibi ki, deniz altında görüş açısı oldukça net. Bu sebeple balıkları, mercanları, diğer deniz canlılarını net olarak izleyebilir ve onlarla birlikte suyun dibinde yüzebilirsiniz.

Bir diğer unutulmaz aktivite ise, ada yüzeyine çıkıp zeytin ağaçları arasında yürüyebilir, muazzam fotoğraflar çekebilirsiniz. Yerleşimin olmadığı bu adanın yüzeyinde geçireceğiniz 15 dakikalık bir yürüyüş dahil sizler için unutulmaz bir anı olacaktır.
Biliyorsunuz ki söylediğimiz gibi bu adaya yalnızca tekneler ile gelebiliyorsunuz ve bu teknelerinde kendi çapında birçok aktivitesi bulunuyor. Teknenizin DJ partisinde eğlenebilir, köpük partisine katılabilir ve teknenizin düzenlediği yarışmalarda keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Orak Adası Kaç Metrekaredir?

Orak Adasının 56 dönüm kadar bir alanı kapladığı bilinmektedir. Sonsuzluğa giden bir maviliğin ortasına bir avuç yeşilliğin karıştığı Orak Adası gitmek isteyen herkes için şahane bir duraktır.

Orak Adası Bodrum’a kaç kilometredir?

Bodrum’un doğu karşısında yer alan Orak Adasının, Bodrum’a olan mesafesi 16 kilometredir.

Tekne kiralamak için Teknevia‘yı tercih edebilirsiniz.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz