Sıradışı Güzellik: Fethiye Kabak Koyu

0
417
fethiye kabak koyu
Tekne Kiralama

Kabak Koyu Fethiye ilçesinin Faralya Köyü’nde, Kelebekler Vadisi’nin hemen yanı başında bulunmaktadır. Plaja ulaşım özel araçlarla mümkün olup, Fethiye minibüsleriyle yaklaşık 2 saat 45 dakika süren bir yolculukla erişilebilir. Bununla birlikte, tekne turları sayesinde ulaşımı daha konforlu ve keyifli hale getirebilirsiniz.

Yüksek kayalıklarla çevrili bu bölge, 1. derecede doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir, bu nedenle oldukça temiz ve bakımlıdır. Doğal yaşamın korunması amacıyla bölgede tesis veya otel gibi konaklama imkanları bulunmamaktadır. Ancak yakın çevresindeki Faralya bölgesinde butik otel ve balayı otelleri bulunmaktadır.

Fethiye’nin gizli cenneti olarak tanımlanan Koy 1987 yılında keşfedilmiş ve o zamandan bu yana popüler koylar arasında yerini korumuştur. Eğer Fethiye tatili yapıyorsanız, muhteşem kumsalıyla bu koyu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kabak Koyu Hakkında Genel Bilgiler

Muğla Kabak Koyu kendisini derin bir vadide bulan ve üç tarafı yoğun ormanlarla çevrili muhteşem bir doğal mekanı temsil eder. Bu özel koy yaklaşık 200 metrelik geniş bir kumsala sahiptir ve nadir rastlanan jeolojik oluşumlara ev sahipliği yapar; içinde şelaleler ve göletler barındırır.

Kabak Koyu deniz turkuaz mavisi sularıyla genellikle dalgalıdır. Denizin ilk 5 metre derinliğinden itibaren ani bir artış gösterir ve ayrıca denizde dip akıntıları mevcuttur. Bu nedenle yüzme becerisi olmayanlar için risk teşkil edebilir.

Bu özel Koy çeşitli Kabak Koyu aktiviteler için mükemmel bir seçenek sunar. Ege ve Akdeniz’in muhteşem mavi sularında dalış yapabilir veya su sporları deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca muhteşem doğasıyla uzun trekking parkurlarını keşfetmek için ideal bir mekan sunar.

Kabak Koyu Nerede?

Peki Kabak Koyu nerede? Görmeniz önerilen bu yer Muğla iline bağlı Türkiye’nin inci şehirlerinden biri olan Fethiye ilçesinin sınırları içinde, tam anlamıyla herkesin beğenisini kazanan ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken bir doğal güzellik bölgesidir.

Fethiye Kabak Koyu merkezine yaklaşık otuz altı kilometre mesafede konumlanmış olup, Faralya Köyü’nün Akdeniz ile buluştuğu özgün koylardan biridir. Bu gizli cennet, olağanüstü doğal güzelliklere sahiptir ve doğa severlerin gözdesidir.

Fethiye Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir? Yol Tarifi

Buraya ilk kez gelecekler için Kabak Koyu yol tarifi de oldukça önemlidir. Ölüdeniz’den kalkan Faralya dolmuşları ile Faralya’ya ulaştıktan sonra, Kabak Koyu’na yönlendiren dolmuşlarla rahatlıkla koya ulaşabilirsiniz.

Faralya’dan Fethiye merkezine 07.00-19.00 saatleri arasında her saat başı Ölüdeniz yönünde sefer yapan dolmuşlar bulunmaktadır. Ayrıca Faralya ile Kabak arasında da 07.00-20.00 saatleri arasında karşılıklı olarak dolmuş seferleri mevcuttur. Dolmuşların son durağı ise Kabak Koyu’na hemen başında bulunan Last Stop Cafe’dir.

İstanbul’dan Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir? Kaç KM?

İstanbul Kabak koyu kaç km? Kabak Koyunun İstanbul’a uzaklığı 825 km olup bu takriben 12 saat 37 dakika almaktadır.

İstanbul Kabak Koyu nasıl gidilir sorusu için: Ölüdeniz’den bireysel veya grup olarak kiralayabileceğiniz teknelerle Kabak Koyu’na kolayca ulaşıma sahiptir. Özel araçla ulaşım içinse Ölüdeniz, Fethiye merkezi ve Faralya rotalarını takip etmek gerekmektedir. Faralya’dan Kabak’a doğru iniş yaparken yolun son bölümünde stabilize yollar ve derin çukurlar bulunmaktadır.

Kabak Koyu’nda Konaklama Nasıl Yapılır?

Kabak’ta sahil hattından tepelere kadar uzanan bölgeler tamamen kamp alanları ile doludur. Bu kamp alanlarında bungalovlarda Kabak Koyu konaklama seçeneği bulabileceğiniz gibi, kendi çadırınızı kurabileceğiniz bahçe alanları da mevcuttur. Bu konaklama tesislerinde genellikle sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti sunulmaktadır. Kabak koyu kalınacak yerler bu bakımdan mevcuttur.

Kabak Koyu Kamp için Uygun Mudur?

kabak koyu kamp

Kabak Koyu plajı Türkiye’nin güneybatısında, Fethiye ilçesinin yaklaşık 30 kilometre batısında konumlanmış olan doğal güzellikleriyle ünlü bir vaha olarak öne çıkar. Bu eşsiz koy turkuaz renkteki denizi, yeşil ormanları ve sarp kayalıkları ile bilinir. Ayrıca doğa tutkunları ve kamp severler için harika bir seçenektir.

Kabak Koyu kamp yapmak, doğanın kucağında huzuru arayanlar için mükemmel bir deneyim sunmaktadır.

Kabak Koyu Plajı Nasıldır?

Kabak Koyu’nun denizi son derece temiz ve canlı bir turkuaz rengine sahiptir. Bu özel koy, 200 metre uzunluğundaki ince telli kum ve çakıl taşlarıyla kaplı muhteşem bir kumsala sahiptir. Kabak Plajı’nın denizi her zaman berrak ve dalgalıdır, beyaz köpüklerle süslenir. Denizin ilk 5 metre derinliğinden sonra hızla derinleşen bir yapıya sahiptir.

Bununla birlikte dip akıntıları nedeniyle yüzme becerisi olmayanlar için tavsiye edilmeyen bir denizdir. Ancak denizin suyu, orta soğuklukta olduğu için denize rahatça girebileceğiniz bir sıcaklığa sahiptir.

Muğla Kabak Koyu’nda Yeme İçme Yerleri Var Mı?

Kabak Koy yaklaşık olarak 200 metre uzunluğundaki bu küçük kumsal, sit alanı statüsünde bulunduğundan herhangi bir tesis veya konaklama seçeneği sunmamaktadır. Kabak Koyu’nda genellikle konaklama sağlayan kamp alanları, ziyaretçilere kahvaltı ve akşam yemeği hizmeti sunmaktadır. Kabak koyu yeme içme alanları genel anlamda bu şekilde yanıtlanabilir.

Kabak Koyu’nda Gezilecek Yerler

Kabak Koyu’na geldiğiniz zaman görmeniz gereken bir takım adresler de vardır. Genel anlamda Kabak Koyu gezilecek yerler aşağıda olduğu şekilde özetlenebilir:

  • Kabak Sahili
  • Kabak Koyu Aladere Şelaleleri
  • Mavi Mağara
  • Kelebekler Vadisi

Bunları dolaşmak tatili daha verimli hale getirebilir.

Kabak Koyu’nda Yapılabilecek Aktiviteler

Fethiye’nin doğal zenginliklerinden biri olan Kabak Koyu, Türkiye’nin en gözde turistik destinasyonlarından birini oluşturur. Bu muhteşem koy ziyaretçilere doğanın kucakladığı, denizin keyfini sürebilecekleri ve birçok etkinlik alternatifine sahip bir mekan sunar:

  • Yürüyüş ve Trekking
  • Kamp
  • Deniz Sporları
  • Yoga ve Meditasyon
  • Tekne Turları
  • Doğa Yürüyüşleri

Bu bakımdan Kabak Koyu aktiviteler doğal güzellikleri ve zengin etkinlik seçenekleri ile turistlerin dikkatini çeken bir noktadır. Bu yürüyüşten trekkinge, kampçılıktan deniz sporlarına, yoga ve meditasyondan tekne turlarına ve doğa yürüyüşlerine kadar bir dizi etkinliği sunar.

Kabak Koyu’nda Fiyatlar Nasıldır?

Kabak Koyu fiyatlar giriş ücretsizdir ve denizden çıktıktan sonra ücretsiz duş alabileceğiniz hizmet sunan noktalar bulunmaktadır.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz