Tilkicik Koyu Rehberi

0
783
Tilkicik Koyu
Tekne Kiralama

Bodrum’un en popüler beldelerinden birisi olan Yalıkavak’ta bulunan Tilkicik Koyu, görenleri kendisine sevdalandırıyor. Tilkicik Koyuna bir defa geldiğiniz zaman, hem yaz hem kış mevsiminde bu koyda yaşamak isteyeceksiniz. Tilkicik Koyu’nun suyu oldukça temiz ve berrak, gün batımı manzarası ise dillere destan. 

Yalıkavak lüks hayatın Bodrum’da merkezi olarak, Bodrum’un hem yurt içi hem yurt dışı tarafından hem en çok sevilen hem de en çok tercih edilen yerlerinden birisidir. Bembeyaz evleri, mandalina ağaçları, yel değirmenleri, gece gündüz devam eden canlı ve sosyal hayatı ve elbette bünyesindeki Tilkicik Koyu ile sizlere güzel bir tatil imkanı sunacaktır.

Tilkicik Koyu, Bodrum’un en lüks beldesi olarak bilinen Yalıkavak’ın merkezinde bulunuyor. Koy tamamen beachlerle çevrilmiş durumda , fakat küçükte olsa halk plajı da var. Bizim önerimiz Yalıkavak’a kadar gitmişken halk plajında zaman öldürmek yerine size uygun bir beach seçerek rahat bir tatil geçirmeniz. Çünkü burada her türlü beach bulunuyor. Eğer çocuklu bir aile iseniz yalnızca çocuklu ailelerin alındığı ve oldukça rahat, huzurlu zaman geçirdikleri beachler bile bulunuyor.

Eğlence sevenlerdenseniz eğlencenin dibine vurabileceğiniz birçok beachte var ve size eğlence fırsatı sunan bu beachlerde DJ performansları genellikle çok ünlü DJ’ler tarafından yapılıyor. Deniz keyfi alkolsüz gitmez diyenler için sizlere sınırsız alkol seçeneği sunan beachler bile bulunuyor. Elbette ben tatilim de rahatlık ve huzur isterim, ses sevmem diyorsanız bunun içinde özel beachler var. Yumuşacık puflu şezlonglarda , denize karşı uyumanın keyfine varabilir, sessizlikten gelen denizin melodisinde huzura kavuşabilirsiniz.

Tilkicik Koyu Denizi
Tilkicik Koyu Denizi

Tilkicik Koyu Denizi Nasıldır?

Tilkicik Koyu denizi ziyaretçileri tarafından beğenilen bir denize sahiptir ve Tilkicik Koyu, bir koy olmasından da kaynaklı olarak genel özellikleri ılıktır. Aynı zamanda Tilkicik Koyunun denizi bünyesinde bulunan birçok işletme tarafından temizlendiği için kalabalığa rağmen tertemizdir. Yine kalabalık olmasından dolayı Tilkicik Koyunda çok fazla balık ve deniz canlısı bulunmuyor fakat yer yer bazı bölgelerde çok fazla deniz yıldızı ve deniz kabukları bulunuyor. Deniz çok fazla dalgalı değil genel olarak durgundur. Denizi bir anda derinleşmez, ne kadar ilerlerseniz o kadar derinleşmektedir fakat koyda bulunan bazı beachlerde kumsal olmadığı için direkt olarak platformdan denize giriliyor.

Tilkicik Koyu Plajı
Tilkicik Koyu Plajı

Tilkicik Koyu Plajı Nasıldır?

Tilkicik Koyunun plajı da tıpkı denizi gibi tertemiz ve tercihlerde ilk sıralarda. Ayrıca bu plajda birçok özel beach bulunuyor. Kendiniz için uygun olan bir beach seçip, belli bir ücret karşılığında mükemmel bir deniz günü geçirebilirsiniz. Eğer beach için ayıracak param yok diyorsanız , Tilkicik Koyunda ufak bir halk plajı da var. Fakat bizim önerimiz Yalıkavak gibi lüks bir yere tatile gelmişken, en güzel beachte bir deniz günü geçirip eğlencenin ve konforun da tadını çıkartmanızdır.

Tilkicik Koyu Nerededir?

Tilkicik Koyu birçoğumuzun magazinden de çok iyi bildiği , Bodrum’un en lüks beldelerinden birisi olan Yalıkavakta yer almaktadır. Yalıkavak’ta yer alması dahil tercih listemizde üst sıralara taşıyabilmemiz için yeterli bir sebeptir.

Tilkicik Koyuna Nasıl Gidilir?

Tilkicik Koyu, Gündoğan ve Gümüşlük arasında kalmaktadır. Eğer Tilkicik Koyuna gitmek istiyorsanız öncelikle Bodrum’a gitmeli, Bodrum merkezden Yalıkavak Beldesine geçmelisiniz. Bu bölgeye isterseniz kendi aracınızla isterseniz toplu taşıma araçları ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Tilkicik Koyunda Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Bodrum’da, Yalıkavak gibi eğlencenin bitişiğinde olan Tilkicik Koyunda, hareketli, eğlence dolu unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz çünkü Tilkicik Koyunda yapılabilecek aktivite imkanı oldukça fazladır. Tilkicik Koyunda yapabileceğiniz birçok aktivite ile sayısız anı biriktirebileceksiniz. 

Deniz saatlerinizde paraşüt, jetski, banana gibi birçok su sporunu seçerek, deneyimleyebilirsiniz. Plajda yürüyüşe çıkabilir ve ruhunuzu dinleyebilirsiniz. Bisiklet turu yapmayı seviyorsanız bisiklet kiralayabilirsiniz. Safari aşıkları için ise Jeep Safari, ATV Safari imkanları bulunuyor.

Tilkicik Koyunda yapabileceğiniz bir başka şahane aktivite olarak aquaparka gidebilirsiniz. Tilkicik Koyu civarı birçok otel barındırıyor bünyesinde ve bu otellerden bazıları aquaparka sahipler. Dışarıdan belli bir ücret karşılığında da ziyaretçi alabiliyorlar. Aquapark sevenlerdenseniz bir otel seçebilir ve çocuklar gibi eğlenebilirsiniz. Otel barından faydalanabileceğinizi de söylemeden geçmeyelim. Eğlenirken istediğiniz rahatlıkla yiyebilir, içebilir ve güzel müzikler eşliğinde eğlenebilirsiniz.

Yalıkavak demişken eğlenceden bahsetmeden geçmek olmaz. Eğer buraya gelmişseniz, günün her saatinde eğlenebileceğiniz, dans edebileceğiniz bir mekan bulmanız kaçınılmaz. Hem deniz keyfini çıkarabileceğiniz hem de kurtlarınızı dökebileceğiniz bir tatil Yalıkavak’ta sizleri bekliyor.

Birazda Yalıkavak Beldesinin alışveriş imkanlarından bahsetmek istiyorum. Eğer bir alışveriş severseniz Yalıkavak tam sizlik. Çünkü Tilkicik Koyu civarı da dahil birçok butik ve lüks mağaza bulunuyor.

Tilkicik Koyu ile Bodrum Merkez Arası Kaç Kilometredir?

Bodrum’un kalbinin attığı merkezi ile Tilkicik Koyu arasında bulunan mesafe yaklaşık 25 kilometrelik bir mesafedir. Bu mesafeyi yaklaşık 30 dakikalık kısa bir sürede aşabilmektesiniz. 

Tekne kiralamak için Teknevia‘yı tercih edebilirsiniz.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz