Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Rehberi

0
774
Yalıçiftlik Kargıcak Koyu
Tekne Kiralama

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu, dillere destan , hem yurt içinden hem yurt dışından ziyarete giden misafirlerin adeta aşık olduğu Bodrum’un güzide koyudur.  Özellikle kamp yapmak isteyenler tarafından da çok tercih edilen bir koydur Kargıcak Koyu. Yalıçiftlik dağlarının arasında kalakalmış, bugüne kadar doğallığını koruyan Yalıçiftlik Kargıcak Koyu adeta bir cennettir. Yalıçiftlik Kargıcak Koyu doğallığı ile ruhunuzu okşayacak ve bu koyda ruhunuzu dinleyerek huzuru bulacaksınız. Yalıçiftlik Kargıcak Koyunun denizi tertemizdir ve adeta şeffaftır. Bu koyda tatilinizin bir kısmını geçirerek tertemiz denizin ve huzurlu bir tatilin kapısını aralayabilirsiniz.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Denizi
Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Denizi

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Denizi Nasıldır?

Yalıçiftlik Kargıcak Koyunun denizi adeta masallarda anlatılan, uçsuz bucaksız, mavinin binbir tonu ile özenle işlenmiş bir derya gibi. Koyun başlıca en önemli özelliklerinden birisinin el değmemişliği olması sebebiyle de denizi de hiç keşfedilmemiş ve el değmemiş gibi. Mavinin binbir tonunda ki denizin temizliği ve berraklığı gören herkesi büyülediği gibi sizleri de büyüleyecektir. Gökyüzünün ve koy çevresinde dizilen boy boy yeşilliklerin bir araya gelmesiyle de koyda denize girmenin keyfini çıkaranların mutluluğu gözlerinden okunabiliyor. 

Yalıçiftlik Kargıcak Koyunun suyu diğer Bodrum plajlarına göre bir miktar daha serin fakat sizi üşütmüyor. Yalıçiftlik Kargıcak Koyunun denizinin bir başka güzel özelliği ise denizinin az tuzlu olması. Diğer Bodrum koylarına göre deniz tuzu seviyesi çok daha düşük. Öyle ki denizine gözleriniz açık bir şekilde dalsanız dahil gözlerinizi yakmıyor. 

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu
Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Plajı

Yalıçiftlik Kargıcak Koyunun Plajı Nasıldır?

Böylesi el değmemiş bir güzelliğin plajına kötü demek elbette olmaz. Yalıçiftlik Kargıcak Koyunun plajı da denizi kadar güzel ve tertemiz. Yalıçiftlik Kargıcak Koyunun plaj kumu biraz çakıla benziyor çünkü kum iri taneli. Fakat ayaklarınızı acıtmamaktadır, yine de rahatsız olanlarınız için plaj ayakkabılarınızı yanınızda götürmenizi önerebiliriz. 

Tüm bunlar dışında Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Plajı hakkında söylemek istediğimiz bir diğer bilgi, Yalıçiftlik Kargıcak Koyunda herhangi bir tesis olmamasıdır. Büfe, kafe gibi yemek yiyebileceğiniz yerler koy içerisinde bulunmuyor ve bu durum doğa sevenlerin koyun en sevdiği özelliklerinden. Tamamen doğa ile iç içe bir gün sunuyor Yalıçiftlik Kargıcak Koyu bizlere.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyunda Hangi Aktiviteler Yapılabilir?

Yalıçiftlik Kargıcak Koyunda yapabileceğiniz aktivitelerden en güzeli elbette bu mucizevi doğallıkta ve ruhunuzu okşayan koyda kamp yapmaktır. Koyda istediğiniz yere çadırınızı atabilir ve kampınızı yapabilirsiniz fakat kamp çadırı ile kamp yapacaksınız, kamp yatağınızın kalın olmasına dikkat edin çünkü az önce söylediğimiz gibi koyun kumu çakıllıdır. Eğer bir karavanınız varsa tabi ki tadı çok daha başka olabilir Yalıçiftlik Kargıcak Koyunda kamp yapmanın. Karavanınızı koyun en güzel manzarasına park edebilir, ve günlerce Bodrum’un en doğal koylarından bir tanesinde doğal hayatın tadını çıkartabilirsiniz. 

Yalıçiftlik Kargıcak Koyunda yapılabilecek bir başka aktivite de tekne turlarıdır. Bu koya beğendiğiniz ve bütçenize en uygun olan herhangi bir tekne turu ile gelebilirsiniz. Tekne turlarının imkan sağladığı tüplü dalış gibi aktiviteleri bu koyda yapabilmektesiniz.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu gibi mükemmel bir koya yolunuz düşmüşken doğada yapabileceğiniz sporlarla da uğraşabilirsiniz. Bu mükemmel manzaraya karşı uzun ve dinlendirici yürüyüşler yapabilirsiniz. Böyle eşşiz bir manzarada, gün batımında yoga yapmanın keyfi ise çok daha başkadır. Bu sebeple yoga matınızı yanınızda götürmeyi unutmayın.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyunda ufak ufak teknelerde balıkçıların birbirinden güzel balıklar tuttuklarını göreceksiniz. Dilerseniz sizde bu balıkçılara takılarak, kendi balıklarınızı tutabilir ve koyun eşsiz manzarası eşliğinde güzel bir piknik yapabilirsiniz.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu'na Nasıl Gidilir
Yalıçiftlik Kargıcak Koyu’na Nasıl Gidilir

Yalıçiftlik Kargıcak Koyuna Nasıl Gidilir?

Yalıçiftlik Kargıcak Koyuna hem tekne ile hem araba ile gidebilmektesiniz. Yalıçiftlik Kargıcak Koyuna eğer tekne ile gitmek isterseniz Bodrum sahilinden Yalıçiftlik Kargıcak Koyuna giden teknelerden birisine binebilirsiniz. Eğer şahsi aracınız ile gitmek istiyorsanız, Mumcular- Bodrum yolu üzerinden gidebilirsiniz. Kara yolunu tercih ettiğinizde yolun özellikleri toprak ve zaman zaman çakıllarla kaplıdır. Bu sebeple aracınız ile gitmek isterseniz yavaş yavaş gitmenizi önermekteyiz.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Yalıçiftlik Beldesine Kaç Kilometre Uzaklıktadır?

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu, Yalıçiftlik Beldesine olan uzaklığı yaklaşık 12 kilometredir. Yaklaşık 15 dakika gibi bir sürede bu mesafeyi gidebilmektesiniz.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Bodrum Merkeze Kaç Kilometre Uzaklıktadır?

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu, Yalıçiftlik Beldesine olan uzaklığı yaklaşık 20 kilometredir. Araçla ortalama yarım saat gibi bir sürede bu mesafeyi gidebilmektesiniz.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu Nerededir?

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu, Pabuç Burnu ve Karaburun arasında yer alan güzide bir koydur. Koya giden yollar biraz bozuktur, bu sebeple koyun bugüne dek doğallığını korumasındaki sebebin bozuk yolları olduğunu düşünüyoruz. 

Tekne kiralamak için Teknevia‘yı tercih edebilirsiniz.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz