Türkiye’nin Cennet Köşesi: Phaselis Koyu

0
428
phaselis koyu
Tekne Kiralama

Antalya’ya yaklaşık 58 kilometre uzaklıkta ve Kemer’e 12 kilometre mesafede bulunan Phaselis Koyu, eski bir Likya Antik Kenti olarak tarihin ve doğanın mükemmel bir sentezini sunar. Bu eşsiz doğal güzellikler, tarihi kalıntıların plaja kadar uzandığı ve çam ağaçlarıyla çevrili koyuyla bir araya gelir. Temiz denizi her zaman ziyaretçilerini memnun ederken, Phaselis’i sadece bir antik kent olmaktan çıkararak, yaz mevsimini doyasıya yaşanacak bir cennet haline getirir.

Antik kentteki ihtişamı hayranlıkla karşılarken, Antalya Phaselis Koyu ulaşmak için antik kent içinden geçmeniz gerekir. Bu koy masmavi ve berrak sularıyla dikkat çeker ve ziyaretçilere birçok balık türünü gözlemleme fırsatı sunar. Geniş bir alana yayılan antik kentte kuzey, güney ve merkez olmak üzere üç farklı koy bulunur; her biri size benzersiz deneyimler sağlar.

Antalya Phaselis Koyu Hakkında Genel Bilgiler

Kemer Phaselis koyu Antalya’nın Kemer ilçesine ait olan Olimpos Beydağları’nın milli sınırları içinde bulunmaktadır ve oldukça geniş bir alanı kapsar. Ancak gezip görülebilen bölüm, asıl kentin sadece bir kısmını oluşturur ve bu sınırlar mezarlar tabelasına yaklaştığınızda daha da anlaşılır. Bu kocaman ormanda binlerce hatta yüz binlerce 1,5 metre uzunluğundaki dikdörtgen taş mezarlar bulunmaktadır.

Mezarlar tabelasına doğru yürüdüğünüzde, ormanda yarım saatlik bir yürüyüş sonrasında sizi sürpriz bir şekilde karşılayan yeraltı bir şehri keşfedilebilmektedir. Ormanın ortasında bulunan bu şehirde, dibi görünmeyen havalandırma bacaları ve bir şapel benzeri alanı içeren Phaselis Mağarası bulunmaktadır. Son zamanlarda oldukça fazla ziyaretçi çeken bu saklı mağara, turistlerin ilgisini çekmiştir ve pek çok fotoğrafta görülmüştür. 

Phaselis Koyu Nerede?

Peki daha önce buraya gelmeyenler için Phaselis koyu nerede? Phaselis, Antalya’nın kıyısında yer alan ve Antik Kent, mağaraları ve koyları ile Akdeniz’in gizli cennetlerinden biri olarak kabul edilen keşfedilmesi gereken eşsiz bir rotadır.

Kemer Phaselis Koyu’na Ulaşım Nasıl?

Phaselis’e ulaşmak için Antalya’dan Kemer yönüne doğru ilerlemeniz gerekmektedir ve Kemer şehir merkezine 12 kilometre daha devam etmelidir. Ardından Phaselis’i gösteren tabeladan sola sapmanız gerekmektedir. Bu bölgeye ulaşım araç kiralama seçeneği ile oldukça kolaydır. Antalya içerisinde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk sonunda Phaselis Antik Kenti ve koyu rahatça ulaşabilirsiniz.

Phaselis sadece antik bir kent olmanın ötesinde aynı zamanda tatilciler için cazip bir destinasyondur. Batısında kumlu ve çimenli plajları, doğusunda ise taşlı plajları ile ilginç bir coğrafi çeşitliliğe sahiptir. Özellikle hafta sonları, Phaselis’i mesire yeri olarak tercih eden ziyaretçi sayısı oldukça fazladır. 

Phaselis Koyu Kamp için Uygun Mu?

Phaselis Koyu Antik Phaselis Kenti’nin önemli bir parçasıdır ve kamp yapmayı sevenler için popüler bir tercihtir. Bu bölge sığ denizi ve plaja yakın çam ağaçlarıyla öne çıkar. Doğanın güzellikleriyle dikkat çeken, yeşilin ve mavinin büyülü kombinasyonunu keşfetmek isteyenler için ideal bir kamp bölgesi olan Phaselis koyu kamp alanını tercih edebilirsiniz.

Antalya Phaselis Koyu Giriş Ücreti Var Mı?

Peki Antalya Phaselis koyu giriş ücreti nasıl? Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan Phaselis Antik Kenti ziyaretinde Müze kart kullanabilirsiniz, ancak eğer Müze kartınız yoksa bu kartı ziyaret yerinde edinebilirsiniz. Phaselis Antik Kenti’ne giriş ücreti, yıla göre değişkenlik gösterebilecek olan 45 TL’dir. Bunun yanı sıra 18 altı ve 65 üzeri kişiler için ücret yer almaz. Ayrıca engelli, gazi ve şehit yakını olan kişiler durumunu ziyaret sırasında belirtmeyi unutmamalıdır.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz