Kuleli Plajı

Tekne Kiralama

Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yer alan Kuleli Plajı Fethiye Yarımadası (oyuktepe) olarak bilinen yerde bulunmaktadır. Kuleli Koyu’ndaki Kuleli Plajı Doğal bakir havası, tertemiz denizinin yanı sıra altın sarısı plajı ile her yıl pek çok yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir. Fethiye merkeze yakın bir konumda yer alan Kuleli Plajı’na özellikle doğa ile iç içe sessiz sakin tatil beklentisi içerisinde olan tatil sevenler için oldukça uygun bir yerdir. Kuleli Koyu bilinen bir yer olmasına rağmen çok da popüler olmayan, daha az kalabalık ve daha sakin bir bölgedir. 

Kuleli Koyu Plajı Özellikleri

Kuleli Koyu mavi ile yeşilin buluştuğu eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Bir tarafta güzelliği ve tertemiz denizi diğer tarafta ise yeşilin birbirinden güzel tonlarını sergileyen ormana sahiptir. Kuleli Koyu, tatil severlere çok sessiz bir ortam olmasından dolayı huzur ve rahatlama hissini verir. Koyun en büyük özelliği doğa ile iç içe sessiz, sakin ve huzur verici bir ortam olmasıdır.

Kuleli Koyu Plajı ise çakıl taşlarından oluşsa da genel olarak çoğu kısmı kumsaldır. Denizin tabanı da hemen hemen aynı özelliklere sahiptir. Ayrıca denizi genelde dalgasız, sakin, temiz ve berraktır. Denizin derinliği bir anda derinleşmediği için çok iyi yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için de oldukça ideal bir plajdır. Plajın içinde özel bir işletme de vardır. Bu işletmeden şemsiye ve şezlong kiralanılabileceği gibi işletmeye ait çadır ve çardaklar da kiralanabilir. Ayrıca işletmenin içinde yiyecek ve içecek ihtiyaçları da giderilebilir.

Kuleli Koyu 2018 yılı itibari ile belediye tarafından kapatılmıştır. Aradan 2 yıl geçtikten sonra ihaleye çıkan bölge, basında ‘tesettür plajı’ başlığı ile tekrar gündeme gelmiştir. Basında çıkan haberlere göre ise plajın bir bölümü kadınların denize girmesi için brandalarla kapatılmıştır.

Kuleli Plajı Denizi
Kuleli Plajı Denizi

Kuleli Koyu Plajı Giriş Ücreti

Kuleli Koyu’na eskiden giriş ücretsiz olmasına rağmen araç ile gelecek olanlar için 40 tl otopark ücreti ödemeleri gerekmektedir. Buraya gelenler kendi şemsiyelerini ve havlularını serip kurulabilirler. Ayrıca koy içerisinde aynı adı barındıran Kuleli Beach de tercih edilebilir. Fiyatlar genel olarak ortalamanın üzerinde ve hizmet de ideale yakındır. İşletmeye girmeden önce bir kart alınması gerekir ve içine para yüklenir. Harcadıkça tekrar yüklenmesi gerekir. Günün sonunda ise kartın içinde para bulunuyorsa akşam tekrar iadesi alınabilir.

2022 yılı itibari ile Kuleli Koyu’na giriş ücreti kişi başı 50 tl’dir. Kadınlar için ayrı bir yer de bulunmaktadır ve özel işletme tarafından işletildiği için kadınların haşema ile giriş yapması istenmektedir.

Kuleli Koyu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yer alan Kuleli Koyu Plajı Fethiye şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Fethiye ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Kuleli Koyu’na araçla, toplu taşıma araçları ile ve tekne ile ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. Kendi araçları ile gelecek olanlar iskele yolundan Karagözler istikametine doğru ilerlemeleri gerekir. Tatil köyünü geçtikten sonra yaklaşık olarak 3 kilometre gidilir ve sağ tarafa bakıldığında Kuleli Koyu Plajı tabelası görünmektedir. Ayrıca tekne kiralama yöntemi ile tüm Fethiye koylarına olduğu gibi Kuleli Koyu’na da gidebilirsiniz.

Toplu taşıma ile gelmek isteyen ziyaretçiler için ise şehir merkezinden kalkan dolmuşlar bulunmaktadır. Bu dolmuşlara binerek Kuleli Koyu’na ulaşabilirler. Kişi başı ücret de 8 liradır.

Tekne ile gelmek isteyen kişiler için de limandan kalkan tekne turlarını tercih edebilirler. Bu teknelerin kişi başı ücreti ise 20 liradır.

Muğla Kadınlar Plajı Var Mı?

Zehra Kuleli Beach; Fethiye’nin en güzel koylarından birinde konumlanmıştır. Çam ormanlarının arasında olması nedeni ile etraftan görünme ihtimali bulunmamaktadır. Koy tamamen kum, plaj ve sığ bir denizdir. 

Fethiye Kadınlar Plajı - Kuleli
Fethiye Kadınlar Plajı – Kuleli

Zehra Grup Hotelleri Muhafazakar ve İslami hassasiyete uygun helal konsept her şey dahil aile oteli olarak Muğla ilinde Fethiye Ölüdeniz’de hizmet vermektedir. Zehra Grup Hotelleri’nin bünyesinde bölgenin tek bayanlara özel plajı bulunmaktadır. Fethiye’nin öncü tesislerinden olan bu otel bay ve bayanlara ayrı yüzme alanı ayrı olarak da aile yüzme alanı barındıran bir tesistir. Ayrıca alakart restoran, mangal alanı ve çocuk eğlence alanı da bulunmaktadır. 

Fethiye Merkez ve Kuleli Koyu Kaç Km?

Fethiye ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Kuleli Koyu şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer almaktadır.

Tekne ve Yat Kiralama

İlginizi Çekebilir

Doğanın Eşsiz İncisi: Patara Plajı

Patara Plajı Antalya'nın Kaş ilçesinde konumlanmış ve Kaş merkezine...

Kaputaş Plajı: Mavi ve Yeşilin Buluştuğu Nokta

Kaputaş Plajı göz kamaştırıcı deniz manzarası ile sadece Türkiye'nin...
Tekne ve Yat Kiralama