Kissebükü Koyu Rehberi

0
766
Kissebükü Koyu
Kissebükü Koyu
Tekne Kiralama

Bodrum’un Mazı beldesine bağlı olan bu muhteşem koy ziyaretçilerin en çok tercih ettiği koylardan birisidir. Kissebükü, Bodrum’da el değmemişliğini koruyan koylardan birisidir. Bük, koyların biraz daha küçük haline denilmektedir. Doğanın bize hediye bıraktığı Bodrum’un eşsiz bükü, Kissebükü Koyu hala bakir ve eşsiz. Kissebükü Koyu adeta bir gölü andıran bir güzelliktir. Eğer yolunuzu Bodrum’un doğa harikasi Kissebükü Koyuna düşürmek istiyorsanız, cennetten kendinize birkaç gün çalmış gibi hissedeceksiniz. 

Doğası ile eşsiz ve huzurlu bir zaman geçirebileceğiniz bu koydan geriye sizlere kalan, emin olabilirsiniz ki uzun süreli bir dinginlik olacak. Kissebükü Koyu’nda kendinizi adeta başka bir dünyada gibi hissedebileceksiniz. Kissebükü Koyunun berrak ve saflığını koruyan denizini gördüğünüzde ve bu denizde yüzme fırsatı yakaladığınızda, daha önce gördüğünüz tüm denizleri unutacak ve listenizin bir numarasına Kissebükü Koyunu yerleştireceksiniz.

Kissebükü Koyu Denizi
Kissebükü Koyu Denizi

Kissebükü Koyu Denizi Nasıldır?

Bodrum’un birçok koyu gibi, Kissebükü Koyunun denizi de tertemiz ve berrak. Kissebükü Koyunun denizinde birçok balık türü de bulunuyor. Kissebükü Koyunda yüzerken, renk renk ve çeşit çeşit birçok sevimli balık size eşlik ediyor. Ayrıca deniz o kadar berrak ve temiz ki bu balıkları çıplak gözle denizin dışından görebilmeniz mümkündür. 

Kissebükü Koyunun orman ve kuş seslerinin eşliğinde yüzeceğiniz denizinde, adeta tazeleneceksiniz. Kalabalığın olmadığı, doğa ile iç içe olabileceğiniz ve doğanın sesini dinleyebileceğiniz bu koyda tüm stresinizden ve kaygılarınızdan arınacaksınız.

Kissebükü Koyu Plajı
Kissebükü Koyu Plajı

Kissebükü Koyu Plajı Nasıldır?

Kissebükü Koyunun durgun ve dalgasız denizinin yanı sıra çakıllı bir plajı var. Koyda herhangi bir işletme bulunmuyor bu sebeple yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmenizi öneriyoruz. Aynı zamanda bu koy tekne turlarının da vazgeçilmez bir durak yeri konumundadır. Gittiğinizde mutlaka demir atmış birkaç tekne veya yat görebiliyorsunuz.

Kissebükü Koyu Plajı demişken, koyun efsanevi tarihi kalıntılarından da bahsetmeden geçmek elbette olmaz. Tarih seven, tarihin kokusundan etkilenen herkes için Kissebükü Koyu ve Plajı vazgeçilmez olacaktır.

Kissebükü Koyu Nerededir?

Kissebükü Koyu, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlıdır. Gökova körfezinin kuzey kıyısının tam ortasındadır. Öyle ki Kissebükü Koyuna Ege’nin İncisi de derler. Bodrum’a bağlı olan Mazı mahallesinde bulunan Kissebükü Koyu adeta bir cennet gibi , koya yaklaştığınız anda sizi etkisi altına alıyor.

Kissebükü Koyu'na Nasıl Gidilir
Kissebükü Koyu’na Nasıl Gidilir

Kissebükü Koyu’na Nasıl Gidilir?

Kissebükü Koyu, Bodrum’a 1 saatlik mesafede olan bir büktür. Uyarmak gerekirse yolları bir miktar zorludur. Koya giden yolda zaman zaman araba hızının 20 kilometrelere düştüğünü söyleyebiliriz çünkü yollar oldukça çakıllı ve engebeli. Belki de Kissebükü Koyunun doğal güzelliğini korumasının en büyük sebeplerinden birisi de yollarının bu denli zorlu olmasıdır. Fakat merak etmeyin bu zorlu yolda aracınızla ilerledikten sonra koya ulaştığınızda, bu zor yolculuğa değdiğini anlayacaksınız.

Kissebükü Koyuna ayrıca teknelerle de gidiliyor ve tekne turlarının en popüler uğrak yerleri arasındadır bu koy. Öyle ki tekne turu ile gitmenizi bizler de öneriyoruz çünkü daha keyifli ve o zor yolu geçmek zorunda kalmadan rahatlıkla gidebilirsiniz.

Kissebükü Koyu’nda Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Kissebükü Koyunda yapabileceğiniz aktivitelerden birincisi elbette kendinizi o sakin ve durgun sulara bırakmaktır. Plajda kitap okuyabilir ve dinginliğinizi sağlayabilirsiniz. Bu koya gelirken yoga matınızı yanınızda getirmeyi de unutmayın çünkü bu eşsiz manzara da balıklar ile yüzdükten sonra yoga yapmak inanılmaz bir deneyim olacak.

Ayrıca teknelerin size sunduğu imkanlardan da faydalanarak koyda serbest dalış yapabilirsiniz. Koyun suyunun berraklığı ve temizliği, aynı zamanda koyda bulunan rengarenk ve çeşitli balıkların bolluğu da Kissebükü Koyunda yapılabilecek serbest dalış gibi bir aktivitenin en güzel yanlarından birisidir.

Son olarak bu koyda her türlü kamp aktivitesini yapabilirsiniz çünkü Kissebükü Koyu kampçıların çok sevdiği ve sık sık çadırlarını kurdukları bir bölgedir. Hala sessiz ve bakirliğini koruyan bu koyda kamp yapmanın tadı damağınızda kalacaktır.

Tatilinize güzellik ve doğallık katacak olan Kissebükü Koyunda kısa bir hayat molası vererek, denizin, yaşamanın ve dünyanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu koyda bir defa bulunduktan sonra her Bodrum seyahatinizde uğramak isteyeceğiniz bölgelerden birisi olacaktır. Hem huzurun hem dinginliğin tadını çıkarıp, ruhunuzu dinlendireceğiniz bu koy vazgeçilmez duraklarınızdan bir tanesi olacak.

Kissebükü Koyu ve Bodrum Merkez Arası Kaç Kilometredir?

Kissebükü Koyu’nun, Bodrum Merkeze olan uzaklığının yaklaşık 30 kilometre olduğu bilinmektedir.

Tekne kiralamak için Teknevia‘yı tercih edebilirsiniz.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz