Kumbahçe Plajı Rehberi

0
750
Kumbahçe Plajı
Kumbahçe Plajı
Tekne Kiralama

Bodrum hem doğal güzellikleri hem de tarihi ile yurt içinden ve yurt dışından gelen yüz binlerce turistin gözde tatil mekanlarından birisidir. Birbirinden güzel koylara ve plajlara ev sahipliği yapan Bodrum’da denize girebileceğiniz birçok plaj bulunuyor. Bu plajlardan biri de Bodrum merkezde yer alan Kumbahçe Plajı. Kumbahçe Plajı ziyaretçilerine inanılmaz bir manzara imkanı sunmaktadır.

Bodrum Merkezde barlar sokağının hemen çıkışında bulunuyor Kumbahçe Plajı. Kumbahçe Plajına gitmişken akşam güneşinin o eşsiz manzarasını izlemeden de dönmemenizi tavsiye ederiz. Kumbahçe Plajı Bodrum’un Kalbi diyebileceğimiz bir konumdadır tüm Bodrum sevenler için. Fakat şimdiden uyaralım eğer Kumbahçe Plajında deniz keyfinin tadını çıkartmak istiyorum diyorsanız sabah erken saatlerde uyanıp şezlong tutmanızı öneririz.

Kumbahçe Plajı mavi bayraklı plajlar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda halk plajı olarakta hizmet vermektedir. Kumbahçe plajının bir tarafında denizin manzarası bir tarafında Bodrum Kalesi ile kalplerinizi büyüleyecek bir konumu bulunmaktadır. Kumbahçe Plajı hem denizinin temizliği ile hem de merkezde yer alması nedeni ile popüler ve önemlidir. Bodrum merkeze gelip de Kumbahçe Plajına uğramayan turist hemen hemen hiç yoktur.

Kumbahçe Plajı Denizi Nasıl
Kumbahçe Plajı Denizi Nasıl

Kumbahçe Plajı Denizi Nasıldır?

Öncelikle Kumbahçe Plajının mavi bayraklı bir plaj olduğunu söylemek istiyorum. Kumbahçe Plajının aldığı mavi bayrağın hakkını da fazlasıyla verdiğini söylemeden geçmek istemiyorum. Kumbahçe Plajının denizi tertemiz ve maviliği ile adeta göz alıcıdır. Deniz suyu ise ılıktır ve üşütmeyecek derecededir. Yüzme bilmeyen herkes Kumbahçe Plajında rahatlıkla yüzebilirler aynı zamanda eğer çocuk sahibiyseniz, çocuğunuzu Kumbahçe Plajının eşsiz sahillerine bırakabilirsiniz. Denizin bir anda derinleşmediğini söyleyebiliriz. Kumbahçe Plajında temiz ve sakin bir denizin keyfini doya doya çıkarabilirsiniz.

Kumbahçe Plajı Sahili Nasıldır?

Kumbahçe Plajı sahil uzunluğu 80 metredir, sahil genişliği ise 15 metredir. Kumbahçe Plajı denize sıfırdır ve sahil tabanı ince kumdur fakat yer yer çakıl taşları bulunmaktadır. Sahilde kayalık bulunmaz. Ahşap iskele, beton platform gibi yapılar yoktur. Eğer plaj ve su sporu yapmak isterseniz Kumbahçe Plajında böyle bir imkan yok ne yazık ki küçük bir plaj olmasından dolayı. Fakat çevre plajlara göz atabilirsiniz.

Kumbahçe Plajı Nerededir?

Kumbahçe Plajı, Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunur, merkezde yer alır. Bodrum merkeze yürüme mesafesinde bulunan Kumbahçe Plajına kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Merkeze bu denli yakın olmasından dolayı da Bodrum’a gelenlerin genellikle konaklamak için sıraya girdiği bir konumdur.

Kumbahçe Plajına Nasıl Gidilir?

Kumbahçe Plajına hem otobüsle hem kendi aracınızla gidebilirsiniz. Toplu taşıma ile gitmek isterseniz de Bodrum merkezden sürekli kalkan taşıtlara binebilirsiniz. Dilerseniz de merkezden plaja yürüyebilirsiniz çünkü fazlasıyla yakındır.

Kumbahçe Plajında Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Açıkçası Kumbahçe Plajı birazda küçük bir plaj olduğu için yapabileceğiniz çok fazla aktivite bulunmuyor. Lakin plajın eşsiz manzarasında kitabınızı okuyabilir, müziğinizi dinleyebilirsiniz. Ayrıca plajın eşsiz denizinde istediğiniz kadar yüzebilir ve dalış yapabilirsiniz.

Oldukça canlı bir konumda bulunan Kumbahçe plajında denize karşı güzel yemekler yiyebilir ve lezzetli içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Kumbahçe plajı canlı olmasından dolayı sosyalleşmek için de şahane bir plajdır. Kumbahçe Plajını tercihlerinize ekleyerek yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

Kumbahçe Plajı yakınlarında birçok kafe, bar, restoran bulunuyor. Bu mekanlarda takılarak denizin yorgunluğunu üzerinizden atabilmenizde mümkündür. Aynı zamanda plaj boyunda yer alan sevimli butikler de değerlendirebileceğiniz bir diğer aktivitelerden birisidir. Butiklerden sevdiklerinize minik hediyeler alabilirsiniz veya biraz kendinizi şımartabilirsiniz.

Plaj sonrasında ise Kumbahçe Plajının bölgesinde gezebileceğiniz çok fazla yer var. Bunlardan birisi Zeki Müren Sanat Müzesidir. Çünkü Plaja oldukça yakındır. Bodrum Sualtı Müzesi de , müze gezmeyi sevenlerdenseniz sizler için bir seçenek olabilir. Bir diğer gezebileceğiniz yer ise Bodrum Kalesidir. Buralara kadar gelmişken Bodrum’un en büyük simgesi olan ve tarihleşen Bodrum Kalesini kesinlikle görmenizi tavsiye ediyoruz.

Kumbahçe Plajı Giriş Ücretli mi?

Kumbahçe Plajı halk plajı olması nedeniyle ücretsizdir. Hem girişler ücretsiz olduğu için, hem de plajın merkezi konumda bulunması ve berrak denizi sebebiyle Kumbahçe Plajı oldukça popüler bir plajdır. Bu plajda denize girmek isterseniz, plaj çantanızı kolunuza takıp plaja inmeniz yeterlidir.

Kumbahçe Sahili Yakınlarında Hangi Gezilecek Yerler Var?

Bodrum Halk Plajı, Zeki Müren Sanat Müzesi, Bodrum Tour, Bodrum Sualtı Müzesi, Bodrum Kalesi gibi gezilebilecek yerler yürüme mesafesindedir. Bunların dışında birçok gezilecek bar, restoran, kafe ve alışveriş yapabileceğiniz birçok mağaza bulabilirsiniz.

Tekne kiralamak için Teknevia‘yı tercih edebilirsiniz.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz