Türkbükü Plajı Rehberi

0
746
Türkbükü Plajı
Türkbükü Plajı
Tekne Kiralama

Türkbükü Plajı, Bodrum merkeze 20 kilometre gibi kısa bir mesafede yer almaktadır. Türkbükü ve Gölköy beldelerinden meydana gelen bu plaja Türkbükü Plajı ya da Göltürkbükü Plajı denilmektedir. Türkbükü Bodrum’un birçok beldesine göre daha pahalı ve lükstür. Türkbükünde oldukça fazla lüks işletmeler ve lüks konaklama yerleri bulunmaktadır. Genellikle ünlü isimlerin tercih ettiği bir beldedir. Mini iskeleler üzerine açılmış birbirinden güzel iç dizaynı bulunan mekanlar ise gerçekten ilgi çekici. Gece hayatını sevenler için ise sevindirici bir haber olarak bu bölge gece hayatının canlı olduğu bölgelerden birisidir diyebiliriz.

Türkbükü Plajı ziyaretçilerine birçok farklı plaj seçenekleri sunmaktadır. Türkbükü Plajında yaklaşık on adet plaj bulunuyor ve bu plajlardan bir tanesi halk plajıdır. Halk plajı ile birlikle 3 plaj ise mavi bayraklı plajlardır. Türkbükü plajı denizi sakin ve derindir, deniz tabanı ve sahili kumluktur. Türkbükü Plajında hizmet veren ücretli işletmelerin hemen hemen hepsi bilindik ve ünlüler tarafından tercih edilen nezih işletmelerdir.

Türkbükü Plajının Denizi Nasıldır?

Türkbükü Plajının sahili denize sıfırdır ve deniz adeta berraktır. Tertemiz ve berrak deniziyle adeta tüm vücudunuza masaj yapar. Deniz tabanı kumluktur fakat yer yer çakıl taşları olabilmektedir. Oldukça lüks olan bu koyun denizi oldukça temizdir. Türkbükü Plajında lüks dolu ve eğlenceli bir deniz günü geçirmek istiyorsanız, tek yapmanız gereken plajda en hoşunuza giden beachlerden birisini seçmektir.

Türkbükü Plajı Denizi
Türkbükü Plajı Denizi

Türkbükü Plajının Sahili Nasıldır?

Dillere destan ve dünyaca ünlülerin uğrak yeri olan Türkbükü Plajının, sahil uzunluğu 100 metre ve sahil genişliği 20 metredir. İçlerinde halk plajının da bulunduğu 3 tane mavi bayraklı plajı vardır. Sahil ince kumdan oluşmaktadır ve çok fazla işletme vardır. Oldukça canlı ve eğlenceli olan Türkbükü sahilinde hem eğlenebilir hem tatil yapabilirsiniz. 

Türkbükü Plajı Nerededir?

Türkbükü Plajı, Bodrum’un en popüler ve en lüks olması ile bilinen Türkbükü beldesinde bulunmaktadır. Türkbükü’nün eskiden isminin Rumbükü olduğu bilinmektedir fakat Türkler aldıktan sonra adı Türkbükü olarak anılmaya başlanmıştır. Bodrum’un kuzey yarım adasında bulunan Türkbükü Plajının Bodrum merkeze olan uzaklığı 20 kilometre gibi bir mesafededir.

Türkbükü Plajına Nasıl Gidilir?

Türkbüküne hem hava yolu, hem kendi araçlarınız ile hem de toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Hava yolu ile ulaşmak isterseniz öncelikle Bodrum-Milas hava alanına gitmeniz gerekiyor. Bodrum-Milas hava alanında uçaktan indikten sonra Bodrum merkezden araçlar ile Türkbükü’ne kolaylıkla gidebilirsiniz. Kendi aracınız ile ulaşmak istiyorsanız Bodrum’a geldikten sonra tabelaları takip ederek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tercihiniz şehirler arası otobüslerden yanaysa Türkiye’nin dört bir yerinden kalkan otobüsler ile rahatlıkla gelebilirsiniz.

Türkbükü Plajı Nerededir
Türkbükü Plajı Nerededir

 

Türkbükü Plajında Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Yaz tatillerinde en ünlü isimlerin uğrak noktası olan Türkbükü Plajına sizinde yolunuz düştüyse burada yapabilecek sınırsız aktivite bulabilirsiniz. Eğer doğa sporlarına aşıksanız, Türkbükü doğa sporları için eşsiz bir doğaya sahiptir. Türkbükü Plajının doğal güzelliklerini zihninize işleyerek yapacağınız bir doğa yürüyüşü, ömrünüz boyunca huzurla ve dinginlikle hatırlayacağınız bir yürüyüş olabilir. Türkbükü Plajında tatiliniz boyunca denizin keyfini çıkarmanız mümkündür. 

Türkbükü Plajında yapılacak aktiviteler bununla sınırlı kalmamaktadır. Jet-ski, banana gibi birçok su sporunun tadını Türkbükü Plajında çıkarabilirsiniz. Şezlongda güneşlenirken tavla, satranç gibi oyunları oynamayı seviyorsanız, Türkbükü Plajında böyle bir imkanınızda var. Denize karşı eşsiz manzaranın tadını çıkarırken aynı zamanda arkadaşlarınız veya ailenizle tavlanın da keyfini çıkarabileceksiniz.

Denize karşı mükemmel bir enerjinin ortasında masaj yaptırdığınızı hayal edebiliyor musunuz? O halde söyleyelim Türkbükü masajında bu da mümkün. Denizin doğal sesi eşliğinde spaya girebilir, masaj yaptırabilirsiniz.

Ayrıca her gün onlarca gemi Türkbükü Plajında tekne turlarına çıkmaktadır. Tekne turlarından birisini seçerek gün boyu koy koy gezebilirsiniz.

Türkbükü Plajında yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır hatta öyle ki bu plajda yapılabilecek aktiviteler saymakla bitmez. Plajın rahat şezlonglarına uzanıp kitabınızı okuyabilir, müziğinizi dinleyebilirsiniz. 

Ayrıca Türkbükü Plajı oldukça canlı olan bir plajdır. Plajda yapılan etkinliklere katılabilirsiniz. Köpük partilerinde eğlenebilir, plaj ziyaretçileri arasında yapılan yarışmalara katılarak eğlencenin zirvesine çıkabilirsiniz. Türkbükü’nde yapabileceğiniz aktiviteler saymakla bitmek. Aklınızdan ne yapmak geçiyorsa o! 

Türkbükü Plajı Bodruma Kaç Kilometredir?

Türkbükü Plajı, Bodrum merkeze  kilometre mesafededir.

Türkbükü Plajı Günübirlik Tekne Turları Nasıldır?

Bodrum’a geldiyseniz tekne turu yapmadan dönmemeniz zaten en büyük önerilerimizdendir. Çünkü Bodrum birbirinden güzel birçok plaj ve koy ile doludur. Bodrum kıyıları boyunca düzenlenen tekne turlarından birisine Türkbükünden dahil olarak mükemmel bir günün tadına varabilirsiniz.

Türkbükü Plajı Gece Hayatı Nasıldır?

Türkbükü plajı gece hayatıyla da bir hayli aktif ve canlıdır. Hem gecesinde hem gündüzünde canlı ve renkli olan bu plaj ve sahil boyu eğlence hayatını sevenler için oldukça idealdir.

Tekne kiralamak için Teknevia‘yı tercih edebilirsiniz.

Tekne ve Yat Kiralama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz